Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Dualitatea si importanta ei

Dualitatea si importanta ei

26.03.2013

Din cate ati vazut traim intr-o lume duala. Foc-apa, barbat-femeie, plus-minus, bine-rau. Toate acestea sunt importante. Dualitatea este esentiala pentru lumea in care traim, iar orice factor care ar strica aceasta balanta poate genera haos. Dar nu vreau sa ma duc inspre filosofie cu acest subiect.

Ce vreau sa va spun este ca fara aceasta dualitate nu ar exista societate. Da, sunt de parere ca dualitatea este instinctul primar al societatii. Este “adezivul” care ne tine uniti. Dualitatea este factorul care genereaza interese.

Ganditi-va la urmatorul lucru, creierul uman are 2 emisfere, dreapta si stanga. Una reprezinta partea creativa, cealalta partea logica. La fiecare om in parte, una din aceste emisfere este mai “mare”, mai importanta, ea guvernand deciziile respectivului si totodata influenteaza viata acestuia.

Astfel, un om care foloseste emisfera dreapta, creativa, poate fi un artist stralucit, insa nu va reusi sa ajunga pe culmile succesului fara o persoana guvernata de partea stanga a creierului, cea logica. Intrucat cel din urma va sti, mereu, cum sa vanda creatiile artistului.

De asemeni, cel care gandeste matematic fara creativitate nu ar putea perfectiona o inventie.

Prin urmare, daca omul ar fi guvernat in egala masura de ambele emisfere ale creierului, atunci am vorbi despre o societate unitara. Si poate, abia atunci, toti oamenii ar fi egali.

Asa ca pana se obtine gena perfecta, sper ca nu, intrucat nu-i vad rostul, acomodati-va unii cu ceilalti, fiti mai buni si ingaduitori pentru ca aveti nevoie de ajutorul reciproc.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Gabriel

31.03.2013 la 11:59

Interesant