Fursecuri de Craciun

Cu totii iubim prajiturile, chiar daca ingrasa. Insa acum pentru ca se apropie sarbatoarea de Craciun, la mare cautare sunt prajiturile specifice acestei traditii.

Azi de dimineata Camelia a reusit sa-mi provoace o mare pofta de fursecuri! Si nu orice fel fursecuri, ci acelea specificie Craciunului. Cele care au un gust deosebit daca le mananci inmuiate in cana cu ciocolata calda sau cea cu lapte si cacao.

Nu-i asa ca arata grozav de delicios?

Fursecuri de Craciun

Bineinteles ca nu m-am lasat pana cand nu am aflat si reteta acestor delicioase fursecuri. Prin urmare iata ce va trebuie ca ingrediente:

  • 200 gr unt
  • putina sare, cam un varf de cutit
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 1 ou
  • 10 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml iaurt
  • cam 400 gr faina
  • 2 lingurite de bicarbonat stins cu o lingura de zeama de lamaie.

Dupa ce punem mana pe aceste ingrediente, ne apucam de treaba.

Intai se freaca margarina cu zaharul, sarea si vanilia. Pe urma adaugam oul, coaja rasa de lamaie si iaurtul. Mai departe, tot in aceeasi compizitie, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si la sfarsit faina.

Toata aceasta compozitie se amesteca si se framanta pana cand iesa un aluat relativ moale, ce ne permite sa-l modelam. Odata obtinut acest aluat se pune la frigider timp de o ora.

In aceasta ora daca nu aveti ce face, ascultati colinde de Craciun sau cititi JurnalDeBlog :D

Se scoate apoi compozitia din frigider si se intinde pe o foaie, de preferat una din aia speciala ca sa nu se lipeasca. Apoi cu forme speciale pentru fursecuri de Craciun, incepem sa decupam aluatul.

Formele decupate se pun in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc la suprafata.

Intre timp se prepara o glazura din 6 linguri de zahar pudra si o lingurita de zeama de lamaie.

Odata rumenite, fursecurile se scot din cuptor si se ung repede cu glazura peste care presaram apoi bombonele sau orice ornament comestibil colorat, asta pentru a da un aspect cat mai atragator.

Aceste fursecuri se pot servi ca atare sau alaturi de o cana de cafea, ciocolata calda sau chiar lapte cu cacao. ;)

In continuare va ofer si cateva poze din procesul de facere.

Daca nu va ies cum trebuie va rog sa nu dati vina pe mine, intrebati-o pe Camelia pe pagina ei de Facebook.

Alte retete culinare delicioase puteti gasi AICI, la ea pe blog.

Cu totii iubim prajiturile, chiar daca ingrasa. Insa acum pentru ca se apropie sarbatoarea de Craciun, la mare cautare sunt prajiturile specifice acestei traditii.

Azi de dimineata Camelia a reusit sa-mi provoace o mare pofta de fursecuri! Si nu orice fel fursecuri, ci acelea specificie Craciunului. Cele care au un gust deosebit daca le mananci inmuiate in cana cu ciocolata calda sau cea cu lapte si cacao.

Nu-i asa ca arata grozav de delicios?

Fursecuri de Craciun

Bineinteles ca nu m-am lasat pana cand nu am aflat si reteta acestor delicioase fursecuri. Prin urmare iata ce va trebuie ca ingrediente:

  • 200 gr unt
  • putina sare, cam un varf de cutit
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 1 ou
  • 10 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml iaurt
  • cam 400 gr faina
  • 2 lingurite de bicarbonat stins cu o lingura de zeama de lamaie.

Dupa ce punem mana pe aceste ingrediente, ne apucam de treaba.

Intai se freaca margarina cu zaharul, sarea si vanilia. Pe urma adaugam oul, coaja rasa de lamaie si iaurtul. Mai departe, tot in aceeasi compizitie, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si la sfarsit faina.

Toata aceasta compozitie se amesteca si se framanta pana cand iesa un aluat relativ moale, ce ne permite sa-l modelam. Odata obtinut acest aluat se pune la frigider timp de o ora.

In aceasta ora daca nu aveti ce face, ascultati colinde de Craciun sau cititi JurnalDeBlog :D

Se scoate apoi compozitia din frigider si se intinde pe o foaie, de preferat una din aia speciala ca sa nu se lipeasca. Apoi cu forme speciale pentru fursecuri de Craciun, incepem sa decupam aluatul.

Formele decupate se pun in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 10 minute, pana cand se rumenesc la suprafata.

Intre timp se prepara o glazura din 6 linguri de zahar pudra si o lingurita de zeama de lamaie.

Odata rumenite, fursecurile se scot din cuptor si se ung repede cu glazura peste care presaram apoi bombonele sau orice ornament comestibil colorat, asta pentru a da un aspect cat mai atragator.

Aceste fursecuri se pot servi ca atare sau alaturi de o cana de cafea, ciocolata calda sau chiar lapte cu cacao. ;)

In continuare va ofer si cateva poze din procesul de facere.

Daca nu va ies cum trebuie va rog sa nu dati vina pe mine, intrebati-o pe Camelia pe pagina ei de Facebook.

Alte retete culinare delicioase puteti gasi AICI, la ea pe blog.

Intra pe pagina noastra de Facebook
« Azi simt ca lumea e a mea Un tanar spune La revedere Vietii »

Articole pe teme similare

Comenteaza prin Facebook la acest articol:

2 Comments on “Fursecuri de Craciun

  1. Pingback: Poti face lucruri impresionante cu un creion

  2. Pingback: Cozonac de Craciun pentru copii

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*