Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

ONU ne poate lasa fara internet

ONU ne poate lasa fara internet

24.11.2012

Spuneam intr-un articol anterior ca, printre altele, ONU vrea sa monitorizeze internetul. Ei bine de data asta ONU doreste sa aibe control total asupra internetul, iar acest lucru se va dezbate la intalnirea ITU (International Telecomunication Union) din 3 decembrie.

Trebuie sa stim ca la baza internetul este o lume virtuala, neguvernata de catre un guvern anume si codusa doar de propriile legi scrise si reglementate la nivel international prin diverse acorduri. Intalnirea din 3 decembrie va putea schimba definitiv acest lucru.

In cadrul intalnirii ITU se va dezbate daca fiecare guvern in parte va avea control total si autoritar asupra internetului din tara lui.

Imaginati-va ca brusc internetul se va divide fix in atatea parti cate tari sunt pe pamant si ca va avea granite, iar fiecare tara in partea isi va impune propriile legi a tot ceea ce misca pe bucatia de internet ce-l are in “proprietate”. Mai mult decat atat, va putea cenzura, impune taxe si orice altceva ce-i trece guvernului prin cap, iar ITU fiind unicul judecator.

Intr-adevar este greu de imaginat granite pe internet, insa acest lucru este foarte simplu. Ganditi-va ca sunteti in China si doriti sa accesati un ziar online ce se afla pe teritoriul Frantei. Ei bine, continutul vi se va servi conform unui acord internetional, astfel ca anumite stiri ce pot strica imagina tarii in care va aflati sau care nu concorda cu conceptul de cenzura al acesteia, nu va fi afisat.

Practic ITU va fi un ONU al internetului. Despre ITU trebuie sa stim ca exista de pe vreme telegrafului, el ocupandu-se cu cenzura a tot ceea ce circula prin intermediul telecomunicatiilor si regularizarea acestora. Modul de functionarea al ITU este foarte simplu. Fiecare tara are un reprezentant ce va putea vota PRO sau CONTRA in cadrul intalnirilor cu privire la anumite legi ce vor reglementa internetul, iar in functie de numarul de voturi obtinut, acea lege trece sau va fi respinsa.

Motivul pentru care se intampla acest lucru NU este protejarea cetatenilor ci PROTEJAREA GUVERNELOR DE CETATENI. Pentru simplu fapt ca suntem mai multi ca ei, le este frica de absolut orice canal liber de comunicare neregulat necontrolat de catre ei dupa bunul plac al lor.

La aceasta intalnire, de pe 3 decembrie, va participa la dezbateri si Google, singura companie care se opune clar si deschis acestei idei de control, insa libertatea internetului nu tine doar de ei ci si de noi!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol