Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Transportul in comun din Romania

Transportul in comun din Romania

26.11.2012

Transportul in comun din Romania mi se pare o foarte mare durere de cap pentru multi si o mare durere-n cot pentru cativa. Personal calatoresc destul de des prin tara si va zic sincer ca m-am saturat ca pentru fiecare oras in care ma duc sa gasesc cate un alt pret si o alta modalitate de a calatori cu autobuzul sau tramvaiul.

Nu de mult a fost introdusa minunata cartela magnetica in Bucuresti pentru R.A.T.B. ce functioneaza si pe Metrorex, un lucru interesant la prima vedere. Insa ca utilizator de astfel de cartela, mi se pare o mare falfaiala de steag cu iz de teapa.

Este o tampanie ca acea cartela sa nu o pot verifica personal sa vad cate calatorii am pe ea. Trebuie sa ma duc la o dugheana, unde o tanti o scaneaza si imi spune cati bani sunt in cont si imi estimeaza un numar aproximativ de calatorii. Ca sa nu mai zic ca daca circul cu autobuzul am un pret per calatorie, iar cu metroul alt pret, intrucat R.A.T.B-ul ii comisioneaza pe cei de la Metrorex. Superb, nu-i asa?

Adica, eu pot sa zic ca am 10lei pe cartela si calatoria sa se scumpeasca, prin urmare ma trezesc ca banii ramasi nu-mi ajung decat de 3 calatori in loc de 4, lucru ce il aflu la un control ce ma va amenda pentru ca circul fara bilet. Bineinteles, de la posta se vede ca asta a fost manaria cuiva, dar trebuia sa lase si biletele vechi, alea de hartie, pentru ca nu mereu ma plimb cu autobuzul si nici nu e practic deloc sa stai sa incarci mereu cartela aia.

Este chiar asa de greu sa se faca un sistem unitar si unificat de cost si modalitate de plata a tot ce inseamna transport in comun in tara asta sau ramane prea putin de furat si nu mai ajunge pentru toate gurile flamande?

Zic ca daca tot o arzi futurist cu cartele, fa-o peste tot, in toata Romania, sa inteleg rostul achizitiei acele cartele si da-mi voie sa-mi consult singur costul si de ce nu, sa o incarc online in ma-sa pe gheata, ca de aia traiam in secolul tehnologiei.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii