Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Akcees si caravana “Start me up”

Akcees si caravana “Start me up”

24.06.2013

Din cauza timpului putin ce-l am la dispozitie, nu am reusit sa mai scriu de mult pe blog, dar astazi vreau sa va spun o poveste foarte pe scurt.

Joi, 20 iunie, am avut deosebita placere sa cunosc niste oameni absolut minunati, sa vad niste vise implinite si sa aflu povestile din spatele lor. Altfel spus, m-am intalnit cu echipa de la Akcees, un ONG care se ocupa cu educarea si incurajarea tinerilor de “a apuca” drumul antreprenoriatului si am aflat realizarilor lor.

Prima parte a zilei a decurs calm, la o cafea, unde ni s-au prezentat niste statistici privind antreprenoriatul in Romania si despre care pot sa va spun ca stam bine, ca numar de start-up-uri, asta inseamna ca romanul are initiativa, insa nu stam chiar atat de bine la gradul de sustenabilitate, prin urmare multe afaceri se deschid, putine raman in viata. Dar despre asta am sa va zic , mai pe larg, intr-un articol viitor.

A doua parte a zilei, adica mai pe seara, a decurs intr-o agitatie placuta si molipsitoare. Agitatie ce provenea de la tinerii antreprenori care au participat la cursurile Akcees si care au reusit si au primit finantare pentru start-up-urile lor. Seara a inceput cu Andrei Pitis, unul dintre investitorii Tech Angels, care ne-a spus “de ce sa nu fim antreprenori”. Un fel de “reverse psychology” prin care sa intelegem greutatile si partile neplacute ale antreprenoriatului si sa ne dam seama daca suntem facuti pentru asa ceva sau nu. Interesant, zic. La fel de interesante au fost si povestile din spatele “Clever Taxi” si “How to web”.

Va spun, cat se poate de sincer, ca a fost o bucurie pentru mine sa cunosc acesti oameni si povestile lor, iar pentru acei dintre voi care doresc sa-si inceapa viata de antreprenor sau sunt la inceput, va sfatuiesc sa va duceti la cursuri, seminarii si conferinte despre antreprenoriat. Este vital pentru ca doar asa veti fi pregatiti cu adevarat si veti reusi sa ocoliti de la inceput anumite neplaceri ale vietii de antreprenor. Cu aceasta ocazie tin sa va precizez ca a inceput si caravana “Start me up” unde va puteti inscrie si participa la astfel de seminiarii.

In concluzie va pot spune ca Akcees este mai mult decat o scoala de antreprenoriat, este o retea de oameni in cadrul careia te poti dezvolta si o cale de acces catre potentiali investitori. Puteti afla mai multe despre Akcees pe siteul lor, dar si din revista aniversara lansata recent.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol