Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Alzheimer boala viitorului

Alzheimer boala viitorului

05.10.2012

Alzheimer, conform anlizelor facute de specialisti, va fi boala viitorului, o veste trista si dura care oricum ar fi exprimata si expusa nu va reusi sa evidentieze in deajuns gravitatea acestei boli.

Recunosc ca este un articol nu tocmai vesel, insa trebuie sa stim din timp atat rezervele placute cat si cele mai putin placute ale viitorului. Prima data cand am auzit despre boala Alzheimer a fost intr-un film, acum aproximativ 15 ani in urma, am trecut rapid cu vederea peste nestiind atunci ce inseamna si nestiind ca aveam sa ma intalnesc pe viitor cu ea.

Fara a intra prea mult in detaliile tehnice ale acestei boli, intrucat nu acesta este scopul articolului, va pot spune despre Alzheimer ca este o boala degenerativa progresiva a creierului, ce produce o deteriorare accentuata a functiilor acestuia, cat si pierderea integrala a capacitatilor intelectuale ale bolnavului, asociata cu tulburari de comportament ducand la stari cunoscute sub numele de dementa.

Altfel spus, Alezheimer este o boala a creierului care odata infectat distruge intreg corpul, functionalitatile acestuia pana la stergerea, aproape integrala, a memoriei bolnavului si din acest punct de vedere pot cosidera ca este cea mai dura boala ce nu are absolut nici un fel de tratament. Dupa cum ziceam mai sus, mi-a fost dat sa intalnesc astfel de cazuri, de bolnavi de Alzheimer, si va zic foarte sincer, ca nicio o boala nu e mai dura decat aceasta, e mai mult decat o boala, e o trauma care din pacate afecteaza si familia. Este dureros sa iti vezi parintele sau partenerul de viata cu care ai trait, mancat, iubit si impartit cate si mai cate, ca nu isi aduce aminte cine esti, nu isi aduce aminte cine este si aproape nimic din ceea ce a fost intre voi, cand vezi ca te confunda cu alte persoane sau cand nu isi mai poate controla functiile fiziologice, ajungand pana intr-acolo ca devine slab uscat si vezi cum se topeste, iar aceasta este o drama ce o traiesc multi oameni pe acest pamant.

Boala Alzheimer apare cu precadere la persoanele varstnice, insa mai nou au fost descoperite si persoane tinere, de 30-40ani, suferinde de astfel de boala care, trebuie sa mai mentionam, in anumite cazuri este ereditara.

Motivul pentru care specialistii spun ca Alzheimer este boala viitorului, provine din faptul ca omul modern nu isi mai foloseste creierul in activitatile sale zilnice la fel de intens cum se folosea in trecutul apropiat. Practic cum traim intr-un mediu ultra-tehnologizat in care aparatele cu sistem de “touch”, conectate la internet, ne ofera un acces rapid la informatie, fara ca noi sa mai depunem un minim de efort in a o cauta, si cum aceasta vine pe calea undelor, in format audio/video, fara sa o citim, trecand-o astfel prin filtru mintii, toate acestea confera un climat prielnic pentru dezvoltarea bolii Alzheimer.

Insa exista si o speranta, boala Alzheimer poate fi prevenita din timp prin utilizarea creierului in activitati elementare precum citit, scris, calcule matematice simple, dezlagari de rebus si sudoku, iar mai nou specialistii au descoperit o metoda, o analiza, ce poate fi facuta pana la varsta de 40 ani si de unde rezulta daca suntem sau nu suspecti de aceasta boala.

Cineva spunea despre carti ca sunt hrana pentru minte si suflet, se pare ca a avut mai multa dreptate decat se credea, cititi, ganditi si actionati acum cat puteti, luptati pentru voi insiva!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

g?l??eanu

07.10.2012 la 11:45

Chiar a?a? P?i Emil Cioran nu ?i-a folosit creierul?

galateanu

07.10.2012 la 11:47

Revin: Asa s? fie? Deci Emil Cioran nu si-a folosit creierul?

optimus > galateanu

07.10.2012 la 12:39

Daca ai sa citesti despre Emil Cioran si boala Alzheimer de care acest a fost suferind, vei vedea ca pana si pentru medici el a fost un paradox. Realitatea a demonstrat, nu de multe ori, ca nu toti oamenii sunt la fel, prin urmare nu toti manifestam aceleasi simptome la aceeasi boala, mai mult decat atat mai sunt si surprize neasteptate.
Prin urmare, Emil Cioran a fost una din foarte putinele exceptii fericite, daca pot zice asa, ce au incalcat “regulile” acestei boli. Insa sunt si exceptii mai putin fericite, mai nou s-a descoperit un tanar de douazeci si ceva de ani ce sufera de Alzheimer, caz unic.