Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Angajatori ieftini

Angajatori ieftini

08.01.2013

Poate ca sunt eu prea optimist si visator, insa speram ca odata cu trecerea anilor, societatea romana va ajunge la o maturitate, iar lucrurile din aria angajarilor si colaborarea dintre angajator si angajat se vor schimba. Dar se pare ca nu e asa.

Acum, in anul 2013, parca timpul a stat pe loc pentru acest domeniu. Observ ca angajatorii mereu cauta oameni priceputi la toate si scriu acolo la “Fisa postului si obligatii” ca viitorul angajat trebuie sa stie si sa faca..asa cam cat vreo 4-5 angajati, iar la “Beneficii si avantaje” scriu lucruri precum carte de munca, plata salariului pe card si bonuri de masa.

Practic am senzatia ca traiesc in era cretinismului, unde “cartea de munca” care este un act obligatoriu, a ajuns un avantaj. Iar plata salariului pe card cel mai mare beneficiu pentru ca nu te mai chinui sa cari banii in visteria familiei. Ce pana mea e asta?!

Cat despre colaborarea si comunicarea dintre angajator si angajat pot spune ca e una foarte “cordiala”. Din ea se intelege ca angajatorul este “Stapanul”, iar angajatul un sclav ordinar care ar trebui sa se bucure si eventual sa dea bani ca vine la munca. Spun asta pentru ca nu putine au fost cazurile in care auzeam diverse persoane ca le era teama sa-i spuna sefului/sefei anumite lucruri care nu le convenea sau care le ofensa, deoarece le era frica sa nu fie date afara de la locul de munca.

Ba mai mult decat atat, daca cineva vrea sa paraseasca locul de munca, chiar si cu preaviz, sunt patroni/sefi/directori care privesc asta cu multa ura si antipatie si fac tot ce le sta in putina sa creeze sicane acelui angajat sau chiar sa nu ii plateasca toata suma de bani datorata.

Alti patroni se folosesc de dreptul la bonurile de masa ale angajatilor pe post de bonificatie. Adica, chiar daca angajatii aveau dreptul la acele bonuri, ei le primeau de la patron doar in cazul in care isi indeplineau targetul in totalitate. In caz contrar, seful respectiv isi baga bonurile in buzunarul propriu pentru a le da la rude.

Stimati angajati, ridicati capul sus si privirea inainte. Fiti demni si nu va lasati calcati in picioare pe dreptul vostru, sanatatea si munca voastra, pentru ca in caz contrar aceasta situatie urata va ramane ca o normalitate si veti fi tratati asa si mai departe, atat voi cat si cei care vor urma dupa voi. Aveti drepturi si doar voi le puteti cere atunci cand nu vi se dau.

Cat despre voi, cei care sunteti angajatori, v-as ruga sa lasati ifosele acasa si sa constientizati ca nu angajatul va este dator ci invers.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol