04.03.2013
Evolutia ultrarapida a tehnologiei si frica de competitie cat si, poate, dorinta de a fi primul, ii face pe unii jucatori din domeniul online sa faca niste alegeri nu tocmai potrivite, referitor la produsele lor. De aceea, in ultima vreme pot spune ca sunt din ce in ce mai dezamagit de evolutia, in ce priveste functionarea, anumitor aplicatii.
Unul din browserele mele preferate era Firefox. Dupa cateva update-uri sanatoase, acest browser a devenit din ce in ce mai greoi in ce priveste functionarea, “mancand” o buna parte din memoria RAM a calculatorului. Si toate acestea in conditiile in care l-am lasat “by default”, fara plugin-uri si teme.
In ce priveste Flash player-ul si el lasa de dorit. De multe ori, acest plugin raporteaza erori si da niste crash-uri total dubioase si din senin. Pacat, ma asteptam la mai mult din partea Adobe. Se pare ca au avut mare dreptate cei de la Apple cand au spus ca Flash player nu este inca un program matur, drept pentru care nu l-au inclus pe dispozitivele lor.
Nu vreau sa par misogin, insa consider ca cei de la Yahoo nu au putut face o alegere mai proasta ca punerea in functie de conducere a lui Marissa Mayer. Intr-adevar, foarte “circulata” prin stiri, parca ar fi Udrea in zilele ei bune, aceasta CEO
de la Yahoo se pare ca a reusit sa faca din Yahoo Messenger un program deloc friendly user(adica prietenos si usor de lucrat cu el). Motivele sunt destule si nu vreau sa le insir pe toate, insa am sa-l precizez pe cel mai important si grav.
Daca primesti pe Yahoo messenger, de la un prieten, o adresa de e-mail, nu o poti copia. Singurul lucru care il poti face este sa dai click pe aceasta, ca sa trimiti mail direct din Yahoo. Deloc frumos, deloc prietenos, Merissa! Dar se pare ca target-ul ei este sa demonstreze cat de bun si util este clientul de mail de la Yahoo. Not!
Iar in incheiere, cea mai mare dezamagire a mea, din toate timpurile, Facebook! Nu am sa ma leg, acum, de modul absolut execrabil in care functioneaza versiunea mobila atat timp cat versiunea de desktop mi se pare una beta.
Adevarat, sa scri niste chestii pe profil, sa pui o poza, un like si un share, functioneaza, dar ce te faci cand vrei sa explorezi Facebook-ul la nivel de aplicatie? Atunci apare dezastrul si erori necunoscute. Dar mai presus de orice, Facebook, ca si companie, nu verifica absolut deloc dezvoltatorii de aplicatii.
Astfel, el devine unealta cea mai preferata a creatorilor de SPAM. Modul de operare a unei aplicatii de Facebook poate fi asemanat cu o boala cu transmisie sexuala. Daca in cazul altor aplicatii este suficient sa descoperi sursa pentru a extermina tot raul, in cazul aplicatiilor de Facebook este mai greu. Ea trebuie vanata de la un profil la altul pentru a putea fi inchisa de tot. Astfel este timp suficient ca aplicatia respectiva sa faca destul rau si sa colecteze o baza de date foarte mare.
Cum traim in era vitezei si a tehnologiei, vrem – nu vrem, folosim aplicatiile sus mentionate sperand ca ele sa se imbunatateasca ori sa apara concurenti mult mai puternici. Dar pana atunci este bine sa fim atenti cum interactioneaza ele la anumite actiuni ale noastre.