Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Astazi e o zi cruciala pentru libertatea internetului

Astazi e o zi cruciala pentru libertatea internetului

03.12.2012

Astazi are loc intalnirea la nivel mondial, ITU (International Telecomunication Union), despre care relatam intr-unul din articolele trecute. In cadrul acestei intalniri se va dezbate problema libertatii internetului, daca acesta va ramane liber asa cum il stim acum sau va fi monitorizat si reglementat de catre fiecare stat in parte.

Personal sper cu toata puterea ca actuala libertate a Internetului sa ramana asa cum este acum, intrucat Internetul s-a format din vointa fiecaruia de a fi partas intr-o retea mondiala de calculatoare. Retea pentru care nici un stat din lume nu a alocat fonduri sau premii pentru dezvoltare, insa acum doresc sa puna mana pe ea ca si cum ar fi o proprietate de drept.

Efectele anularii actualei libertati a Internetului pot fi dezastruoase, Imaginati-va ca orice activitate pe internet a fiecarei persoane va fi monitorizata, inregistrata si stocata. Orice proprietar de site sau blog va trebui sa se supuna unor legi in ce priveste continutul, iar mai mult decat atat, fiecare stat va avea puterea de a cenzura pe internet absolut orice considera ca este nepotrivit.

Astfel, libertatea de exprimare va avea de suferit, probabil cum nu a suferit niciodata pana acum.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii