Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Au venit ninsorile, au sosit codurile de avertizare

Au venit ninsorile, au sosit codurile de avertizare

09.12.2012

O vorba din popor zice “A venit frigu’ si geru’, a imbulinat-o soferu'”. Bine, o zice mai vulgar, eu doar am cizelat-o pentru privirile sensibile. Insa, de cate ori ninge in luna Decembrie, la noi in Romania, toata lumea e luata prin surprindere. Cum naiba sa ninga taman iarna?

Si cand zic toata lumea, ma refer atat la autoritatile care se uita stupefiate la drumurile blocate de zapada, nestiind ce sa faca, pana la oamenii de rand, care-s soferi si spun ca ingheata de frig in masina intrucat au plecat de acasa cu rezervorul de benzina plin pe nici jumate.

Acum, cand scriu acest articol, inca ninge bine si ma uit la stiri cum multi soferi au ramas inzapeziti prin diverse parti ale tarii, se plang ca le e foame, sete, frig, ca nu mai au cu ce sa se incalzeasca deoarece nu mai e benzina in rezervor. Credeti-ma ca e un lucru groaznic si eu am patit-o anul trecut in iarna, iar experienta nu este una tocmai placuta, dar te invata multe.

In primul rand, niciodata sa nu ai incredere in vreme iarna. Mereu trebuie sa fii pregatit si anume, sa ai tot timpul rezervorul de la masina plin, mai ales cand faci drumuri lungi. In al doilea rand verifica bateria, starea masinii si doteaz-o cu cele necesare pentru a putea iesi din zapada cu succes, cauciucuri de iarna, lanturi pentru roti, lopata, saculet cu nisip.

Bineinteles ca sunt momente nefericite cand toate acestea nu te mai ajuta si ai nevoie ca cineva sa te scoata din zapada. Insa acel cineva nu este mereu prompt sau in apropiere, de aceea ai nevoie de cateva masuri de precautie pentru a putea supravietui atunci cand esti inzapezit.

Intotdeauna sa ai la tine o trusa de prim ajutor, ceva medicamente, un incarcator de masina pentru telefonul mobil, cateva sticle cu apa plata in portbagaj, vreo doua paturi, ceva mancare uscata gen biscuiti, sticksuri, covrigei. Ideal ar fi si o cana electrica, ce se poate alimenta la masina, in care sa poti prepara ceva instanturi calde.

Astfel consider ca poti rezista inzapezit in masina cel putin o noapte, fara a avea prea mari probleme.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol