Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Banul, boala cea mai grava a societatii

Banul, boala cea mai grava a societatii

02.04.2013

Initial, banii au fast creati ca moneda de schimb pentru a crea un comert mai usor, ergonomic. Pe masura ce rasa umana devenise din ce in ce mai numeroasa si acoperea intinderi tot mai mari, era din ce in ce mai greu sa practici comertul la nivelul schimbului de produse. Astfel a aparut ideea de moneda de schimb, prin urmare banii.

Din pacate, in societatea de azi banul este cel care guverneaza viata omului din toate punctele de vedere. De la o simpla moneda de schimb, a devenit centrul de greutate in jurul caruia lumea se invarte. Insa este un fals! Banul este un lucru artificial, inventat, creat de om. Iar atunci cand raportezi valoarea oricarui lucru la bani, atunci traiesti intr-o societate bolnava.

Mi se pare absolut ingrozitor ca banul sa creasca sau sa scada valoarea unui lucru. Imaginati-va ca astazi o paine costa 2 lei, iar peste 5 ani, aceeasi paine va costa 8 lei. Ce s-a intamplat intre timp? A crescut valoarea painii sau a scazut valoarea banului, puterea lui de cumparare?

Un om care munceste 8 ore pe zi in Romania castiga mai putin decat unul care realizeaza aceeasi munca, acelasi efort, in acelasi timp in Germania. Care este diferenta? Un muncitor roman valoreaza mai putin decat unul german?

Mai mult decat atat, in functie de bani oamenii sunt mai educati, mai sanatosi, mai indestulati. Dar cei care nu au o suma pentru toate aceste lucruri cu ce au gresit? Cu ce a gresit un copil care s-a nascut in Africa sau in China?

Banul reprezinta dezumanizare, este boala capitala a societatii in care traim. De la o zi la alta suntem mai putini oameni si mai mult animale. Devenim capabili de a savarsi lucruri inimaginabile pentru o suma de bani, pentru o paine, pentru siguranta zilei de maine. Si atat timp cat vom trai intr-o societate in care absolut totul este raportat la bani, vom fi soriti pieirii ca si rasa.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol