Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Bosco Verticale, prima padure urbana din lume

Bosco Verticale, prima padure urbana din lume

16.01.2013

Omul in goana sa de a cuceri planeta a distrus-o. Acum, unii oameni incearca sa repare, pe cat se poate, din raul pricinuit. Astfel un grup de designeri, constructori si investitori s-au hotarat sa faca un proiect numit “Bosco Verticale” (padurea verticala) si au ales ca locatie orasul Milano.

Acest proiect isi propune sa aduca mai multa verdeata si aer curat pentru locuitorii din Milano. Padurea verticala este gandita in asa fel incat sa nu detorioreze si nici sa nu modifice planul de urbanism al orasului. Prin urmare, “Bosco Verticale” este construit pe doua blocuri turn, al caror design a fost conceput de catre Boeri Studio.

Blocurile au inaltimi diferite, unul de 110 metri si celalalt de 76 metri si sunt concepute astfel incat sa gazduiasca 900 de copaci si o varietate bogata de flori si plante. Modul in care sunt construite si concepute aceste blocuri va permite copacilor si plantelor sa creasca, formand astfel o padure verticala in jurul lor. De asemeni, atat copacii cat si plantele au fos selectionate cu atentie de catre botanisti pentru a se integra perfect in mediul orasului. Astfel, pe durata anotimpului de vara, vegetatia va oferi umbra si un aer curat locatarilor din acele blocuri. Pe langa toate acestea, padurea verticala mai este prevazuta si cu un sistem automat de irigatie.

Eu deja ma gandesc ca in viitor vor aparea si primii gradinari alpinisti, altfel nu prea vad cum vor reusi sa intretina aceasta padure de pe blocuri, insa felicit cu incantare acest proiect. Imi doresc si sper ca pe viitor astfel de proiecte sa fie din ce in ce mai multe, deoarece avem nevoie de o balanta buna cu natura si de un mediu curat si bine aerisit.

Bosco verticale, galerie foto:

Nota: pozele sunt preluate de pe site-ul www.stefanoboeriarchitetti.net

Daca ti-a placut, distribuie acest articol