Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Campania electorala in Romania

Campania electorala in Romania

16.11.2012

Campania electorala in Romania pare a fi o sceneta de teatru scrisa de Caragiale. Cu o zi doua inainte de inceputul campaniei electorale, toate babele de la sate isi dau mustata jos(fireste aia de sus), se spala, se imbraca cu straie bune si asteapta, facand pe nepasatoarele, prin casa, prin curte sau pe bancuta, pentru a fi pupate de candidati, ca deh se deschide sezonul de pupat babe.

Tot in aceasta perioada anumite sectoare ale comertului incep sa functioneze mai bine ca niciodata. Cresc vanzarile la zahar, ulei, faina, malai, orez, precum si la veste reflectorizante si galeti, de parca ai asa o senzatie ciudata cum ca vine sfarsitul lumii si toti isi fac provizii. Bineinteles ca o sa vina dar numai dupa ce se termina campania.

Iar toti candidatii si sustinatorii lor in campania electorala au o singura si aceeasi strategie in a fi votati, cum sa injure si sa umileasca mai bine competitia, cum sa- caricaturizeze mai dur si cum sa-i invinovateasca mai mult aratand unii spre altii cu degetul si acuzandu-se reciproc. Da asa si este, toti sunt vinovati si toti striga hotii, cat de ironic, cat de romanesc!

Si noi restul, pulimea, stam si ne uitam consternati si scarbiti la aceasta piesa de teatru, intrebandu-ne in sinea noastra cand se va sfarsi vreodata.

Imi este pur si simplu rusine si ma simt ofensat de toata aceasta sarada. Stiu cine sunt vinovatii, stiu cine sunt si hotii, dar nu stiu cine va schimba toate acestea, pentru ca voi, stimati politicieni, atunci cand candidati nu stiti sa va prezentati motivele pentru care e bine sa fiti alesi, ci doar pe acelea pentru care compentitia sa nu fie aleasa.

Vreau sa vad un candidat care sa prezinte motivele motivele pentru care sa fie ales, sa-si prezinte planul si tintele ce doreste sa le atinga dupa ce va fi ales cat, mai ales, strategia care va duce la atingerea acestora. Nu ma intereseaza ca doriti sa faceti spitale, scoli si sa mariti salariile, ma intereseaza cum veti face acest lucru, ce strategii aveti pentru a indeplinirea acestora.

Mi-ar placea sa vad niste candidati cu coloana verticala, cu gandire constructiva si lipsiti de dorinta vadita de a pupa multe funduri de la FMI, Banca Mondiala, de a se plange de colegii lor din opozitie pe la inalte curti precum Ambasada Americii si Cancelaria Germaniei.

Este timpul de o schimbare, iar schimbarea incepe cu voi stimati politicieni.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol