Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ce e bine sa nu faci pe Facebook

Ce e bine sa nu faci pe Facebook

09.01.2013

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume la ora actuala si probabil va ramane de acum incolo pentru multi ani. Drept pentru care foarte multi oameni au facut ca aceasta retea de socializare sa fie parte integrata din viata lor. Practic poti vedea pe profilurile lor de Facebook intreaga lor viata. Unde se duc, cu cine sunt, ce fac, cum se simt si asa mai departe.

Insa nu toate activitatile pe Facebook sunt si bune, dimpotriva, unele din ele va pot fi fatale in adevaratul sens al cuvantului. De aceea am facut o lista cu lucruri care ar fi bine sa nu le faceti pe Facebook.

1. Nu puneti poze sau filmulete cu casa voastra, ce e in ea, cum arata, unde e, ce lucruri faine aveti in ea, intrucat pe Facebook sunt si hoti. Mai mult decat atat este indicat sa nu spuneti in detaliu unde, cand si pentru cat timp plecati in vacanta.

2. Feriti-va sa puneti fotografii sau filme in detaliu cu masina voastra, in care sa se vada clar numarul de inmatriculare, semnele distinctive, locurile pe unde mergeti cu aceasta. Nu de alta dar pe Facebook, cum ziceam mai sus, sunt si hoti.

3. Este indicat, in cazul fetelor mai ales, sa nu aveti pe profilul vostru de Facebook poze sau filmulete cu voi nud sau seminud. Asta deoarece si violatorii sunt tot oameni ce folosesc retele de socializare. Apoi nu cred ca ati vrea sa fiti fluierate pe strada sau mai ales, peste ceva ani cand, poate, ajungeti niste doamne respectate, sa vedeti acele poze pe te miri unde.

4. Nu va trageti in poze si nu va inregistrati sa puneti pe Facebook acele momente cand faceti diverse lucruri ilegale. Multi politisti au cont de Facebook.

5. Nu mai puneti poze cu voi avand kilograme de aur la gat si maini sau plini de bani pe piept. Unii oameni pot intra la idei.

6. Nu mai dati click si accept chiar la toate aplicatiile de Facebook, unele din ele va pot lasa fara cont, adica da, va fura parola si pa!

7. Nu mai puneti fotografii cu buletine sau alte documente ce pot fi importante.

Si nu in ultimul rand, asta mai mult ca si rugaminte personala, nu mai aveti aere de Pitzi, fente de Cocalari, scrieti corect romaneste si respectati-va.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Stanica Bostanaru

15.01.2013 la 14:52

Foarte bine punctat, insa, gandeste-te putin, pentru unii FB e ca un locsor in care viata lor prinde contur. Devine stil si mod de a trai. Stiu, e tare trist… asta cu atat mai mult, cu cat i-a invaluit pe astia mici de vin din urma… Eu, la un momentdat, am facut un experiment, pentru neuronul meu, dar si pentru ca aveam nevoie de un public cat mai numeros la care sa ajunga informatiile pe care trebuia sa le “imprastii”. Asa ca m-am trezit cu peste 1200 de prieteni din scoli generale, licee… M-am îngrozit in perioada respectiva de efectul pe care il are aceasta retea asupra copiilor sau, mai bine spus, de importanta pe care o acorda ei FB-ului … Toata lumea se iubeste cu toata lumea, copiii nu se mai feresc sa-i înjure pe profesori, chiar daca martori le sunt sute de oameni, o gramada de poze care nu fac onoare celor ce le posteaza (piept cât mai dezgolit, picioare cât mai ridicate, saruturi, dar ce saruturi). În fine. Bine ca am facut curatenie si tot ar mai fi multi de care trebuie sa scap … asa pentru linistea neuronului meu

optimus > Stanica Bostanaru

15.01.2013 la 15:12

FB-u a reusit sa creeze un fenomen ce nici o alta retea de socializare nu a reusit pana acum. Facebook nu este un loc unde viata unor tineri trebuie sa prinda contur, ci un loc unde tinerii se cunosc intre ei si fac schimb de pareri, opinii.. si altele.

Insa socializarea de multe ori este la fel de prost inteleasa ca si democratia. Si cu toate astea sunt niste “unii” care au mare profit dupa astfel de intelegeri gresite.