Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ce este Harlem Shake, cand si cum a aparut

Ce este Harlem Shake, cand si cum a aparut

19.02.2013

Nu stiu daca este sau nu vina meteoritului ce a cazut in Rusia, insa parca din senin tot internetul s-a umplut, peste noapte, cu clipuri virale Harlem Shake. Eram bombardat din toate partile si pana sa ma lamuresc ce este cu acest “Harlem Shake”, cred ca am vazut peste 20 de astfel de filmulete, care mai de care amuzante sau chiar sexy.

Se pare ca “Harlem Shake” a fost creat de un barbat cunoscut sub numele de “Al B” si isi are originea undeva prin anul 1981. An in care m-am nascut si eu, sper sa nu fie decat o simpla coincidenta :D.

Cativa ani mai tarziu, acest Al B spunea despre Harlem Shake ca este un dans ce sugereaza “starea de betie”. Coregrafia, daca putem spune asa, consta in a tine un umar fix si a te roti in jurul axei formata de acesta si piciorul corespunzatori, iar din celalt umar sa rotesti energic.

Pentru prima data, acest gen de dans a fost usor adaptat si introdus intr-un videoclip de rapper-ul Mase, in anul 2006, la piesa “Welcome Back”.

Insa se pare ca anul 2013 este anul de glorie a lui “Harlem Shake”. El s-a transformat in ceva cu mult mai simplu, o melodie foarte puternica, agitata, care nu impune nici o regula de dans si control. Este o dezlantuire totala in care toata lumea se manifesta in fel si chip.

Singura regula este aceea de compozitie a clipului si durata. Maxim 30 secunde, incepe cu un personaj mascat care danseaza si se zbate intr-un singur ritm, in timp ce restul participantilor isi vad de treaba. Dupa cateva secunde, cand basul devine puternic, incepe zbantuiala. Hai ca-i amuzant 😀

Primul viral de gen care a dat startul, conform datelor gasite de mine pe internet, a fost lansat pe 2 Februarie 2013 si este urmatorul:

Dupa el se pare ca s-au inspirat restul, iar impactul a fost unul atat de puternic incat a molipsit o lume intreaga. Inclusiv marile companii au abordat acest viral intrand in… hora, cam dezorganizata ce-i drept.

Bineinteles ca miscarea Harlem Shake a fost adoptata si in Romania si aici ii amintim pe urmatorii:

Harlem Shake Bacau: https://www.youtube.com/watch?v=b-l7Nv6gckI. Din pacate cei care au facut clipul au oprit functia de Embed de pe Youtube, se pare ca inca nu stiu ce inseamna un viral adevarat.(dar invata sper)

Harlem Shake Timisoara:

Radio Zu Harlem Shake:

Prin urmare, se pare ca Gagnam Style a murit, iar hitul anului 2013 va fi Harlem Shake.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol