Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ce face ambasadorul Romaniei

Ce face ambasadorul Romaniei

09.11.2012

Ambasadorul Romaniei este cel care interpreteaza, croieste si creeaza imaginea corecta a tarii in viziunea inaltilor demnitari din tara in care se afla ca reprezentant. Pe langa asta mai are rolul si de a finisa si fideliza relatiile dintre state.

De aceea ma intereseaza sa stiu ce face ambasadorul Romaniei din absolut orice tara. As vrea sa cunosc agenda tuturor ambasadorilor Romaniei din toate tarile. Sa fie publica undeva, macar mare parte din ea, sa le cunosc realizarile, esecurile si asta pentru ca si ei tot pe banii poporului stau prin acele tari si sunt platiti.  Nu se duc in strainatate la cules, se duc sa reprezinta interesele statului roman.

Pana acum, tot ce am auzit despre ambasadorii Romaniei a fost ca o ard aiurea pe banii statului, impacheateaza aer, isi cumpara felurite trilimindozaure, intretin fatucile unora si cand presedintele in functie are probleme cu poporul, rolul lor e sa se planga pe la diverse “curti” ca tara arde!

Dar cand televiziuni de prin tari precum Franta si Italia, au venit de au facut reportaje cu familii si comunitati de tigani rromi si de tot felul de grupuri de aurolaci ce traiau prin canale, iar mai apoi s-au dus la ei in tara unde au prezentat astfel Romania publicului de acolo, ambasadorii nostri au stat linistiti. Nu s-au sesizat ca este afectata imaginea tarii ce o reprezinta, asta probabil ca ori si-au revazut copilaria in acele imagini ori, nu stiu, pentru ca nu au fost sunati de tatucu’ presedinte sa ii trezeasca. Sau ce or fi zis in sinea lor, ba daca tot e sa fim bataie de joc, sa o facem bine, ca macar la asta ne pricepem.

Mie treaba asta nu-mi place, ma ofenseaza si imi afecteaza mie imaginea. Intrucat atunci cand ma duc intr-o tara straina, la prima vedere, ca roman, voi fi perceput la fel precum e perceputa si imaginea Romaniei acolo.

Imi doresc expres de mult sa fie o posibilitate prin care imi pot alege, prin vot, ambasadorul care sa ma reprezinte intr-o tara sau alta. Nu mai vreau ambasadori numiti politic si care sa-i doara fix in ora 14 cand trece masina cu lapte sa se picure-n cafeaua lor.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol