Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Ce se intampla cand te duci la un spital din Romania

Ce se intampla cand te duci la un spital din Romania

08.05.2013

Cand ajungi la spitalul municipal de stat, intri si te asezi in fata usii de la cabinetul la care ai treaba. In mod normal constati ca acolo ar trebui sa fie pliante cu oferte la servicii de pompe funerare, insa nu e asa pentru ca doctorul e inauntru.

E inauntru si are el relatii, la ce te asteptai? Sa zic ca te salveaza? Arogantule!

Iti vine randul, dupa cateva ore de asteptare. Ciocani la usa, deschizi, spui respectuos “Buna ziua” si dai sa intrii. Insa asistenta iti spune “va rog sa asteptati pana cand va zicem noi sa intrati. Nu dati buzna asa cum vi se pare”. Lasi capul in jos si iesi spasit pe culoar. Are dreptate, doctorul era inauntru dar foarte ocupat. Fuma o tigara si bea o cafea, e ceva normal, trebuie si el sa se relaxeze cumva intr-un mod sanatos, doar e spital. Plus ca toate astea se intampla pe banii tai, intrucat tu platesti C.A.S-ul. Cand realizezi asta zambesti copilareste fiind mandru de tine caci din cauza ta mananca si doctorii o bucata de paine si au de munca.

Dupa 40 min asistenta deschide usa si zice “Urmatorul!” Si dai sa intrii, la care ea civilizat iti raspunde “Unde te bagi domnule? Nu vezi ca dansa e la rand? Are o urgenta!” Te uiti la “dansa” si o vezi, o fufa, doamna bine imbracata si eleganta care doar ce a aterizat de 5 minute. Te retragi si atepti cuminte sa-ti vina randul. Asa e in tara asta, fiecaruia dintre noi ii vine randul.

Mai trece o ora, timp in care auzi doar chicoteli si rasete ce rasuna din cabinet. Probabil ca “dansa” sufera de o boala ce ii blocheaza rasul si vine la doctor ca sa se trateze. Intr-un final iesa asistenta si-ti zice pe un ton incarcat de sila, dar si mila, “haideti si dumneavoastra”.

Intri spasit, deja nu te mai doare nimic, decat probabil oasele de la atata asteptare, dar deh asa se intampla cand platesti, primesti ceea ce meriti.

Te asezi pe scaun si incepi sa-ti spui ofu, de ce ai venit, ce te doare, la care doctorul iti zice calm “Ia, deschide gura larg”. Deschizi, se uita si auzi ca-ti spune:
– Mda.. cam rosu si umflat….
– Domn doctor, insa…
– Ia tuseste, in timp ce-ti baga stetoscopu-n spinare..

Dupa ce tusesti, se vine in fata ta dand din cap a paguba. Si ii spui:
– Eu sa stiti
– Uita-te-n sus si tine capu fix.

Te uiti..ce sa faci, el in timpu asta iti beleste ochii cu degetele de parca ar vrea sa vada inauntru.
– Ntz, ntz, ntz…. galbeni..
– Galbeni pentru ca…
– Fumezi?
– Da, ca orice om
– Bei cafea?
– Doar dimineata si nu in fiecare zi
– Nu-i bine, ar trebui sa va opriti din fumat o perioada. Aveti gatu inflamat. Este o laringita foarte grava. Poftiti, asta e reteta. Dupa 2 saptamani va astept la cabinetul meu pe la ora 11. Sunati inainte sa va faceti programare.

Si apoi asistenta te pofteste afara. Dupa ce iesi ai senzatia ca in acel moment Universul te-a scuipat in freza, iar viata ti-a dat un profund sut in coa*e. Te uiti la reteta cu o privire tampa si spui in sinea ta “Hm, sa-mi bag picioarele, laringita… Habar nu aveam. Si eu care venisem dupa o trimitere sa fac raze la spate ca ma doare coloana.”

Daca ti-a placut, distribuie acest articol