Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Cizme UGG, ce inseamna UGG

Cizme UGG, ce inseamna UGG

12.12.2012

Cizmele UGG se pare ca reprezinta incaltamintea la moda in aceasta iarna. Oriunde ma uit in jur toate fetele au aceste incaltari in picioare, deja pare ca o uniforma.

Cand am aflat prima data cum se numesc, curiozitatea mea a devenit agresiva si am intrebat “Ce inseamna UGG?”. Bineinteles ca nimeni nu a stiut sa-mi raspunda, nici macar purtatoarele acestor tipuri de cizme.

Prin urmare am zis sa-l intreb pe prietenul Google, insa nici acesta nu a stiut sa-mi raspunda foarte clar, dar am aflat o mica istorie interesanta cu privire la aceste cizme.

Se pare ca originea lor este atat in Noua Zeelanda cat si in Australia, undeva in aceeasi perioada de timp. Spre exemplu, in Australia aceste cizme au fost folosite prima data de catre aviatorii australieni in primul razboi mondial si erau fabricate din piei de oaie.

Mai tarziu, productia in masa a cizmelor UGG pentru publicul larg, a inceput undeva prin anii ’50 si au devenit faimoase in timpul anilor ’60.

In ce priveste termenul UGG, semnificatia acestuia este usor incerta. Unii spun ca UGG provine de la “uggs” un jargon din limba engleza care inseamna ugglys, cei drept la unele modele tind sa dau adreptate. Altii spun ca UGG vine dupa numele unui om al pesterilor care a fost botezat ca atare de catre cei care l-au descoperit. Motivul pentru care s-au botezat aceste cizme dupa numele unui om al cavernelor, se datoreaza faptului ca in acele timpul oamenii isi inveleau picioarele cu piei de animale, prin urmare forma cizmelor UGG ne sugereaza acest lucru.

Mai mult de atat, termenul UGG este marca inregistrata, iar asupra dreptului de proprietate se cearta astazi multe firme. Este ironic sa vezi cum un termen atat de banal poate crea un impact asa de mare.

 

Daca ti-a placut, distribuie acest articol