Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Cola de la Colarie si dintii la Dintarie

Cola de la Colarie si dintii la Dintarie

26.06.2013

Ieri s-a intamplat, ca orice om, sa am treaba la dentist pentru a repara o carie mica. Aici mi-a fost dat sa aflu o poveste putin cam trista.

In fata mea era o mamica, foarte agitata, cu un copil de vreo 11 ani ce se plangea de dureri mari de masea si parea a fi putin umflat. Fiind cam aglomerat si din lipsa de ocupatie il intreb pe cel mic ce are, sperand totusi sa-i mut gandul de la durerile ce-l suparau. Acesta tace si lasa privirea in jos, insa imi raspunde mama lui ca trebuie sa ii scoata un molar definitiv.

Cu alte cuvinte, copilul avea o masea crescuta definitiv, de la varsta de 6 ani, dar ce trebuia scoasa de urgenta. Prin urmare el avea sa ramana fara masea pana cand va creste si probabil isi va face un implant sau o legatura cu maseaua din fata sau cea din spate.

Relatarea acestei mamici imi aduse aminte de o situatie ce am vazut-o la magazinul de la coltul blocului ceva vreme in urma. Un baietel spunea prietenului sau “Hai sa luam o Cola de la Colarie”, ca el asa face in fiecare zi cand vine de la scoala, trece si bea o Cola.

Se pare ca dupa multa Cola de la Colarie, dintii ajung la Dintarie. Iar aici nu ma refer doar la Cola, ci in general la alimentele nesanatoase.

Nu vreau sa fac nici o campanie pro sau contra, insa dragi parinti, daca vreti ca ai vostri copii sa nu ramana stirbi de la 20 de ani, incercati sa nu le mai dati bauturi sintetice si mancare de tip fast-food. Stiu ca in ziua de azi nu mai e nimic natural, dar fiti atenti si intotdeauna alegeti raul cel mai mic. Si nu o mai dati nici in vina timpului, ca nu aveti cand sa-i urmariti ce prostioare fac. Sunt ferm convins ca o educatie sanatoasa este suficienta.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol