Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Congresul UDMR, cea mai mare ofensa adusa Romaniei

Congresul UDMR, cea mai mare ofensa adusa Romaniei

27.05.2013

De-a lungul timpului Romania a fost jignita in fel si chip. Insa cea mai mare ofensa adusa Romaniei si poporului roman a fost cel de al-XI-lea congres UDMR sustinut, din nefericire, zilele trecute si mi-as dori sa fie si ultimul.

Spun asta intrucat in cadrul acestui congres, pe langa altele, s-a discutat vehement despre autonomia teritoriala a tinutului secuiesc si, eventual, a tot ce inseamna Transilvania. In plus, la acest congres a fost chemat si primul ministru al Ungandei, pardon, Ungariei, un aprig sustinator al autonomiei, care a spus ca UDMR-ul trebuie sa dezvolte o politica care sa atraga sustinerea Europei in lupta pentru obtinerea acestei autonomii.

In cadrul acestui congres, s-a sugerat ca la modificarea Constitutiei sa se renunta la cuvantul si conceptul de “national” pentru ca Romania este o tara multinationala, formata din mai multe popoare. Si cum UDMR-ul este o organizatie alcatuita din oameni intelegatori, cu care se poate negocia, acestia au mai zis ca romanii trebuia sa i-a o hotarare in ce priveste soarta secuimii, singura solutie acceptata fiind, nu-i asa, autonomia.

Astfel, pe langa ofensator, congresul mi s-a parut si ilegal intrucat s-au purtat discutii si propus strategii care atenteaza la integritatea teritoriala a Romaniei si Constituia acesteia. Lucruri de altfel neobservate de politicienii romani care si-au dat cu participarea precum Razvan Ungureanu, Crin Antonescu si primul ministru, Ponta. Mai ales ca cei doi din urma, nu ca nu au bagat seama la ce se discutau acolo, ba cica s-au mai si ironizat reciproc.

Iar cum cel mai tare rahat, pe langa solid, trebuie sa aibe si mot, la acesta motul a fost discursul premierului Ponta in care, spre final, si-a manifestat regretul ca UDMR nu este la guvernare asa cum ar trebui. Lucru de altfel normal avand in vedere faptul ca domnia sa a mai spus ca impreuna cu Basescu nu v-a guverna niciodata aceasta tara.

Sincer, mi-as fi dorit din partea politicienilor romani prezenti acolo, niste discursuri care sa contrabalanseze, civilizat, respectivele dezbateri. Din pacate se pare nu-i intereseaza, iar pozitia ghiocelului este preferata lor nu doar in materie de sex dar si in politica.

Si uite asa, Romania devine tot mai neimportanta si se incearca ca de la o zi la alta sa fie si mai dezbracata de onoare, bun simt si respect pana la umilinta absoluta.

*nota: pentru cei care nu au inteles, nu am nimic cu nimeni si cu nici o etnie, acest articol a fost scris din repulsia care mi-a fost creata de anumite subiecte dezbatute la acel congres si prezentate, ca atare, in presa.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol