Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Corpul uman poate fi folosit ca generator de curent electric

Corpul uman poate fi folosit ca generator de curent electric

13.11.2012

De foarte multi ani se cunoaste despre creier ca acesta functioneaza in baza unor impulsuri electrice de joasa tensiune, cat si faptul ca omul detine in corp o anumita cantitate de curent electric. Prin urmare trebuie sa fie, undeva in corp, si o baterie naturala care sa permita acest lucru.

Acum 60 de ani in urma s-a descoperit ca locul acestei baterii se afla situat in urechea interioara, intr-o camera denumita “cochlea”(engleza) si care este plina cu ioni. Dupa multi ani de teste, cercetatorii de la MIT au reusit pentru prima data sa acceseze aceasta baterie.

Au folosit ca subiect de test cativa porci de guineea in care au implementat niste electrozi in acea zona, care ulterior au reusit sa-i alimenteze cu acel curent electric din bateria lor naturala fara ca subiectii sa sufere de vreo trauma sau o scadere a sensibilitatii auzului.

Aceasta reusita inedita deschide o noua cale in domeniul implantologiei. Persoanele ce sufere de surzenie, partiala sau totala, li se va putea implanta un anumit dispozitiv, care alimentat la aceasta bateria naturala le va reda auzul de odinioara.

Insa cum stim ca evolutia nu se opreste, cu siguranta oamenii de stiinta vor incerca sa foloseasca aceasta baterie in a alimenta si alte dispozitive electronice, precum mici receptoare ale telefoanelor mobile sau alte dispozitive de ascultare si emitere wireless. De exemplu ganditi-va ce util ar fi un astfel de implant in cazul spionajului, sa poti asculta ce asculta spionul fara ca acesta sa poarte microfoane asupra lui.

Corpul uman este o masina ce poate fi condus si de altii nu doar de proprietar 🙂

Daca ti-a placut, distribuie acest articol