21.12.2012
Dupa ce am terminat minunatele fursecuri si pentru ca tot vine vremea cozonacilor, Camelia s-a gandit la un cozonac special pentru copii, cozonacul Panda. Pe cat de frumos arata, pe atat de gustos este.
Cand vor vedea copii vostri aceste felii de cozonac cu siguranta vor tabara pe ele.
Acest cozonac nu este greu de facut, trebuie putina atentie, rabdare si ceva indemanare. Si pe langa astea va mai trebuie si urmatoarele ingrediente:
Intai topim untul peste care adaugam laptele si sarea. Lasam sa se raceasca si pe urma punem drojdia si amestecam bine de tot. Dupa ce am facut acest lucru, compozitia trebuie sa se odihneasca 10 minute.
In acest timp, batem bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le amestecam cu compozitia de mai sus. Noua compozitie rezultata o vom imparti in doua parti, din care una trebuie sa fie mai mica decat cealalta si in care vom adauga cacao.
Adaugam faina in ambele compozitii, cat cuprinde, astfel incat sa iasa un aluat elastic de cozonac. Prin urmare, avand doua compozitii, vom obtine doua aluaturi pe care le vom lasa sa creasca timp de jumatate de ora.
Dupa ce aluaturile au crescut frumos, va trebui sa montam “cozonacul” ca in imaginile de mai jos si sa-l punem in cuptor la 180 grade timp de 30 minute.
Dupa ce l-am scos din cuptor si s-a racit, il vom unge cu un suc obtinut din doua parti miere de albine si o parte apa. Si asa avem un minunat cozonac Panda.
Daca vreti si alte retete, le puteti gasi pe pagina Cameliei.