Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Credinta reglementata de Religie, primul pas spre Ateism

Credinta reglementata de Religie, primul pas spre Ateism

12.01.2013

Credinta si Religia sunt doua lucruri diametral opuse. Credinta este cea care izvoraste din propria initiativa, dorinta, a omului, iar Religia reprezinta apartenenta noastra ca si credinciosi. Din pacate, in zilele noastre, consider ca traim un lucru care nu trebuia sa se intample si anume reglementarea Credintei personale de catre Religie.

Prin prisma Religiei, Biserica a ajuns o institutie care impune reguli si taxe. Ba mai mult de atat, Biserica este o corporatie, poate cea mai veche din lume.

In cazul in care nu stiati, Biserica Catolica (cacofonie acceptata) este cel mai mare investitor si proprietar de imobiliare din lume. Detine cele mai multe cladiri si terenuri decat ori care alta organizatie sau corporatie. In ce priveste Biserica Ortodoxa, nici ea nu sta mai prejos.

Prin urmare, traind intr-o lume condusa de bani e firesc sa ai nevoie de bani pentru a intretine un astfel de imperiu. Insa de la a cere sponsorizari de la enoriasii tai si pana la a impune taxe fixe este un pas urias. E de neacceptat, tu ca Biserica, sa vii in fata crendinciosilor si sa le ceri taxa fix pe botez pentru ca daca nu, nu le mai botezi copiii.

De cand Dumnezeu a ajuns un brand al Bisericii? Nu cumva Biserica trebuia sa-l slujeasca pe Domnul?

Uniformele preotilor costa mai mult decat un costum facut de Armani. Iisus umbla in straie simple, cel putin asa ati scris voi in Biblie, iar daca ii urmati cuvantul, de ce vreti sa fiti mai presus ca El?

Aceste lucruri sau pierdut in ziua de azi. Preotii au vile mai mari decat biserica in care slujesc si masini mai scumpe decat credinta lor.

Pe langa toate astea, credinta in Dumnezeu a ajuns sa fie reglementata de niste reguli scrise de oameni. In functie de pacate, atunci cand te marturisesti, primesti pedepse, canoane, precum 30 matanii in fiecare seara, 14 spagate pe zi, 20 de lumanari aprinse la 12 noaptea si trebuie sa cumperi si sa citesti indrepatare duhovnicesti. Ce este tampenia asta?

Consider ca daca vreau sa mi se ierte pacatele intai le recunosc, le regret, le indrept, daca se poate si mai presus de orice, fac fapte bune, iar astfel balanta poate se regleaza. Pentru ce trebuie sa fac niste ritualuri atat de anoste? Nu am gasit nicaieri in Biblie de canoane date de Iisus pacatosilor ce veneau la El. In cazu asta inseamna ca pot trai toata viata in pacat si autoflagelare.

Iisus si-a iubit dusmanii si i-a iertat, dar BOR (Biserica Ortodoxa Romana) refuza sa te ingroape daca nu platesti sau daca cumva indraznesti sa lasi cu limba de moarte sa fii incinerat. Parca focul purifica, nu? Ah.. scuze, doar in religia Catolica.

Toate aceste lucruri ii determina pe oameni sa se indeparteze de Religie si prin umare de Credinta. Iar acesta nu e pacatul lor ci a celor care propovaduiesc astfel religia si credinta. Religia, ca si institutie si organizare, are nevoie de o evolutie. De o abordare mai prietenoasa si umana fata de credinciosi. Oamenii nu au nevoie de reguli ci de calazuire catre o viata mai buna.

Dar atat timp cat Credinta este reglementata de Religie, evolutia unei societati nu poate fi decat pe orizontala, iar limitarea este pacat.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol