Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Cu chilotii peste pantaloni sau cum sa fii Supererou

Cu chilotii peste pantaloni sau cum sa fii Supererou

29.07.2013

De la basmele lui Petre Ispirescu si pana la Batman, Superman si Captain America, toti super eroii au un lucru in comun, mantia! Acel cacat de cearceaf spanzurat in jurul gatului. Nici un alt accesoriu nu mi se pare mai stupid si inutil decat aceasta mantie.

Cand eram mic am incercat sa port o mantie improvizata, fireste. Si mi-am legat de gat un prosop ceva mai lung, oricum mai lung decat eram eu p-atunci. Bai, al dracu de incomod, alergam greu cu el, imi scoteam greu sabia din batz de lemn de la elasticul nadragilor, ba chiar de cele mai multe ori imi ramanea proptita-n mantie. Dar era utila pentru un singur lucru. Daca vroiai sa pitulesti ceva, sa zicem un codru de paine, un mar sau o ciocolata, nu te vedea nimeni. De aici am ajuns la concluzia ca toti acesti super eroi le placea sa dea cu jula.

Adica mi-l imaginez pe Fat-Frumos, prin palatul lu’ tac-su’ lu’ Leana Consanzeana, gandindu-se cum ca pana i-a el fata de sotie si juma din imparatie, tot mai bune-s 2 vaze de aur si vreo 3 linguri de argint. Pe care, normal, le indesa sub mantie.

Dar apoi a venit vremea modernismului, cand orice super erou isi tragea chilotii peste izmene. Pentru ca aia nu erau pantaloni nici cum. Era niste izmene mulate, cei drept cred ca facute asa expre, ca sa compenseze cu mantia care incurca la alergat. Insa partea cu chilotii peste, nu am inteles-o. Ma gandeam ca pe undeva este un designer neinteles de soarta si s-a dus la el Superman intr-o zi sa-i faca o vestimentatie noua si i-a zis “Bai, i-a fi tu diferit. Trageti budigaile peste pantaloni”. Dar apoi am inteles ca nu era asa. Orice super erou trebuie sa actioneze prompt, drept pentru care se imbracau pe fuga si mereu isi puneau chilotii ultima data. Pentru ca deh, e mai usor sa schimbi chilotii cacati de frica decat pantalonii cu totul.

Dar pe langa chiloti si mantie, ca sa fii super erou, mai aveai nevoie si de o masca. Si uite asa ajungeai sa traiesti un bal mascat in fiecare zi. Si asta doar pentru ca sa nu te recunoasca dusmanii, cu toate ca de fiecare data, cand faceai o fapta buna, o incasai mai tare decat toti la un loc.

Greu sa fii super erou! Asa ca ce atata chin? Astazi, toti super eroii au trecut la costume Armani si lobby pe banii statului. Iar unii mai traiesc si acum la fel ca la inceputuri, insa doar in povesti.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol