Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Cu robotul la scoala

Cu robotul la scoala

19.10.2012

Viitorul omenirii este clar unul dedicat stiintei si tehnologiei, ceea ceĀ  nu este un lucru rau. Multumita lor s-au invetat felurite tipuri de proteze pentru a ii ajuta pe cei cu disfunctii locomotorii in viata lor de zi cu zi.

De aceasta data este vorba de un copil de 7 ani ce sufera de mai multe tipuri de alergii foarte grave, alergii care il tin mai mult in casa, intr-un mediu steril. Stim ca un copil are nevoie sa fie afara la joaca, cu prietenii, la scoala cu colegii lui, dar din cauza alergiilorĀ Devon Carrow-Sperduti foloseste un substitut, un robot care sa-l reprezinte in lumea din afara casei.

Robotul VGo este controlabil si manevrat de la distanta de catre Devon prin intermediul unui computer, chiar de la el de acasa. Are un sistem de comunicare, audio-video, in ambele sensuri, adica atat Devon cat si cei de la scoala se pot vedea si auzi reciproc. De asemeni are si un sistem locomotor ce ii permite sa mearga din clasa in clasa, pe coridoare, oriunde in perimetrul scolii, ca oricare alt elev.

Acest robot are o autonomie de 10 ore si costa in jur de 6000$, iar cazul prezentat mai sus nu este singurul, VGo este folosit si de catre alte persoane precum Devon.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol