Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Cum sa ne intarim sistemul imunitar

Cum sa ne intarim sistemul imunitar

30.10.2012

Se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. De aceea intrucat a venit sezonul rece, este mult mai indicat sa ne intarim sistemul imunitar decat sa ne tratam de raceala si gripa. E mai putin costisitor si cu mult mai placut.

In ceea ce ma priveste sunt un mic ateu cand vine vorba de vaccinurile antigripale. Prefer sa utilizez tratamente naturiste si homeopate decat sa bag in vena fel si fel de chimicale si tulpini de virusi.

Practic vaccinul antigripal nu face nimic altceva decat sa bage in sistemul injectatului tulpania virusului ce urmeaza sa apara, straniu nu? Oare cum stiu ei ce urmeaza sa apara daca inca nu a aparut? Dar sa zicem ca e o tulpina generala, odata asimilata de catre corp, cel care a primit vaccinul va avea o perioada de 4-5 zile cand va face o forma usoara de gripa, in ideea ca acest lucru nu se va repeta intr-o forma agravata in decursul sezonului rece.

Astfel sistemului imunitar ii se aduce la cunostinta forma/sablonului virusului intr-o forma usoara, se lupta cu el, stie ce anticorpi sa produca, astfel ca atunci cand il va intalni din nou il va putea elimina rapid, daca nu chiar instant, adica corpul celui injectat va deveni imun la acel tip de virus gripal.

Prin urmare, corpul tau va fi dependent de astfel de vaccinuri, intrucat sistemul tau imunitar nu va sti sa lupte la fel de bine ca unul antrenat de natura impotriva virusului gripal, deoarece l-ai obisnuit lenes sa primeasca periodic sabloane de virusi (vaccinul antigripal).

De aceea prefer sa ma intorc catre natura si sa folosesc tinctura de propolis care este recunoscuta ca avand foarte multe proprietati benefice pentru corp, printre care este si un antibiotic natural. Pentru intarire sistemului imunitar se ia cate 30 picaturi de tinctura de propolis pe o lingurita de zahar de 3 ori pe zi pe o perioada de 3 luni.

Pe langa tinctura de propolis mai este si tinctura de echinacea si vitamina C, de preferabil una cat mai naturala, cea rezultata din macese, o puteti gasi deobicei la farmaciile de tip Plafar. Un alt mod de prevenire a gripei si racelii si de intarire a sistemului imunitar este Oscilococinum, un tratament homeopat ce poate fi folosit chiar si atunci cand esti racit si se ia cate un tub la 12 ore.

Bineinteles, mai sunt si alte modalitati si produse de intarire a sistemului imunitar, insa eu va zic strict de ceea ce am testat pe pielea mea. Poate nu la toti astfel de remedii naturiste vor avea exact aceleasi rezultate, insa nu are ce strica si plus ca e mai bine sa apelezi la lucrurile naturiste decat chimicale.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol