Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

De ce as trece de la Android la Windows Mobile

De ce as trece de la Android la Windows Mobile

30.05.2013

De ceva vreme ma cam bate gandul sa trec de la un smartphone cu Android la unul cu Windows Mobile. Poate ca suna ciudat, dar…

In primul rand, pe Android virusii/malware/trojanii au inceput deja sa colcaie. Chiar daca ai antivirus si firewall, acestea nu prea te ajuta atunci cand ai o aplicatie “bolnava” si careia i-ai acordat toate privilegiile cerute atunci cand ai instalat-o. Plus ca sunt si aplicatii ok dar care au anumite backdoor-uri ce pot fi exploatate.

Astfel, ce iti poate face un astfel de “virusache”? Pai de la ce e mai putin rau, precum ca iti omoara bateria, pana la lucruri de genul, costuri suplimentare, iti “fura” agenda de telefon, mesajele si le trimite in alta parte, iti activeaza camera si microfonul si poti fi ascultat si vazut. Da, stiu ca esti oricum ascultat si vazut, dar macar sa fie de baietii cu “drepturi depline” sa faca asta, nu de orice tzuri-buri anonim.

Din pacate asta se intampla cu un sistem de operare open source precum Android. Nu zic ca nu ar fi un OS bun, insa daca Google i-ar verifica pe cei care urca aplicatii pe Google Play, o parte din aceste rele s-ar mai diminua. Asa orice nimeni poate urca orice tip de APP si te trezesti ca faci buba.

Un alt doilea motiv este ca Android nu vine optimizat pentru un tip de telefon anume. El este un sistem de operare si punct. Fiecare companie care produce telefoane mobile il adapteaza pentru dispozitivele lor dupa cum se pricepe. Astfel, ca sa ai un smartphone perfect functional va trebui sa optezi pentru un dispozitiv puternic, dar scump, de genul Galaxy S4.

De asta zic, m-as orienta catre un WindowsMobile. Chiar daca este un OS cu circuit inchis, dar cel putin Windows am si pe PC si laptop si macar astia isi verifica, cat de cat, producatorii de aplicatii. Nu ca ar fi imposibil de “pentretat” acest sistem, dar parca-mi da asa.. nitica incredere.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol