Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

De ce isi fac fetele poze singure in oglinda si le pun pe Facebook

De ce isi fac fetele poze singure in oglinda si le pun pe Facebook

02.07.2013

De ceva vreme ma tot uit pe Facebook ca a crescut ingrijorator de mult pozele cu fete, in pozitii strambe, facute in oglinda. Deja traiesc cu senzatia ca au disparut toti fotografii de pe Pamant.

Dar am zis sa nu ma impacientez si sa analizez putin situatia, sa vad care e motivul pentru care aceste poze exista cat si cauza ce le determina pe fete sa-si faca astfel de poze.

Si dupa ce am vazut zeci de astfel de poze (eram sa zic sute, dar am si eu limitele mele) si dupa ce am citit zeci de comentarii la aceste poze (bine, aici cred ca am sarit peste suta) am ajuns la concluzia luminisferica care mi-a limpezit curiozitatea.

Se pare ca unele fete isi fac poze singure in oglinda pentru simplu motiv ca in acel moment simt nevoia sa fie apreciate. Adica se dau jos dimineata din pat, se uita-n oglinda si-si zic in sinea lor “Doamne, cat de bine arat, sunt absolut uluitoare si nu e nimeni in jurul meu sa aprecieze asta!”. Atunci oripilate de senzatia de singuratate si nedreptate care li se intampla, scot imediat telefonul sau camera foto si pac-pac 2-3 poze in pozitii ciudate. Pozitii din alea cambrate cu buzele tuguiate care se datoreaza faptului ca ego-ul lor sta sa dea pe afara si atunci ele se chinuie sa-l tina inauntru torsionandu-si trupurile. Practic isi fac aceste de poze intrucat vad valoarea la prima vedere si se simt singure in ea.

Dupa ce au terminat sesiunea de “self shooting”(lucru care nu cred ca m-ar deranja, uneori, daca ar fi facut cu un pistol si nu o camera foto) imediat “urca” pozele pe Facebook, dand din cand in cand refresh la pagina sa vada numarul de LIKE-uri primite. Dupa un anume numar, dau asa indiferent din umeri spunand in sinea lor “Pai era si firesc sa primesc atatea aprecieri”. De aici ne mai dam seama ca aceste persoane se simt subapreciate la adevarata lor valoare, dar au nevoie de aceste aprecieri virtuale pentru a trece cu bine ziua. Insa, fereasca Dumnezeu sa primeasca de la baieti comentarii de genul “Vai ce buna esti si ce te-as f*te!”, imediat se ofuscheaza si se oripileaza.

Pai fetelor, ce credeti voi ca e in mintea unui baiat/barbat cand vede ca va faceti singure astfel de poze si le puneti pe Facebook? Fireste, “marfa noua pe taraba” sau “aceeasi marfa intr-un ammbalaj mai bun.” Doar nu ati vrea sa primiti comentarii de genul “Esti o persoana foarte inteligenta, te tradeaza privirea din poza” sau “Cred ca esti o persoana foarte buna la suflet, Dumnezeu te iubeste si te-a inzestrat cu ce-i mai bun”. Hai sa fim seriosi! Cu astfel de poze veti fi mereu subiect de laba si veti primi mereu mesaje care mai de care vulgare.

Dar trebuie sa recunosc ca sunt si unele care constientizeaza aceste lucruri si dau like la comentarii de genu “Ce cur fain ai”, iar la mesaje precum “Ce faci? Ai prieten?” stiu sa raspunda frumos “Pentru tine simpaticule bineinteles ca nu am pentru 100 de euro”. Kudos pentru ele, macar stiu ce vor!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol