Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

De ce nu a fost sfarsitul lumii

De ce nu a fost sfarsitul lumii

21.12.2012

Daca va intrebati de ce nu a fost sfarsitul lumii este foarte simplu, pentru ca nu exista!

Probabil unii dintre voi sunt usor contrariati, insa asta este adevarul. Sfarsitul lumii, la fel ca si Mos Craciun, nu exista. Este un concept de marketing menit sa produca bani prin exploatarea dorintelor si fobiilor care le au oamenii si construit pe niste baze ce nu pot fi verificate.

Lucru asta se face foarte simplu. In lume, de a lungul timpului, au existat multe civilizatii disparute, fiecare cu legendele si zeitatile ei. Niste oameni foarte bogati, care au “npse” mii de actiuni cumparate pe la diverse firme si care detin “tzshpe: mii de companii, am putea spune practic tot globul pamantesc, au zis sa faca ceva mai multi bani.

Prin urmare, bazandu-se pe anumite legende a unor civilizatii disparute sau cum e in cazul cel mai recent, calendarul mayas, acestia au platit “gras” pe multi oameni de stiinta, preoti, profesori, in general formatori de opinie, ca sa vorbeasca
despre cum va veni sfarsitul lumii in 12.12.2012 sau in 21.12.2012.

Pe urma au facut o groaza de carti, de documentare, filme, chituri si ghiduri de supravietuire si chiar buncare, practic produse de consum, care au fost vandute catre populatie. Ei reusind astfel sa incaseze miliarde de dolari.

La fel ca si in cazul lui Mos Craciun, cand vrei nu vrei trebuie sa cumperi cadouri, asa si Sfarsitul Lumii a format un trend, o moda.

Insa chiar daca am scapat pentru moment de Apocalipsa, lucrurile nu se vor opri aici. Bineinteles ca vor aparea noi ipoteze si noi prevestitori ai sfarsitului de lume, ca pana la urma nu lumea va fi cea care se sfarseste ci omenirea!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Gabi

22.12.2012 la 08:15

“nu lumea va fi cea care se sfarseste ci omenirea!” lumea fiind omenirea…. fi mai atent la detali.
bafta!

optimus > Gabi

22.12.2012 la 08:56

a “Lumii”, “Lumea” cand este in cadrul prezicerilor despre sfarsitul Lumii, face referitor la lume ca si Planeta 😉 Prin urmare…. ca sa fie pe intelesul tuturora.. “Nu Planeta se va sfarsi ci omenirea” 🙂

Mersi pentru ca te implici Gabi, imi plac polemicile si te mai astept 😉