Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Despre bani. De ce nu avem banii pe care ii dorim.

Despre bani. De ce nu avem banii pe care ii dorim.

28.10.2013

Cum sa fac bani fara sa muncesc? Cred ca fiecare dintre noi si-a pus aceasta intrebare cel putin o data in viata.

Ei bine, eu nu cred in asa ceva. Nu exista bani fara munca! Nici macar in cazul celor care fura. Si acolo iti trebuie talent, sacrificiu, asumarea riscurilor s.a.m.d. Si nici in cazul cersatorilor nu exista bani nemunciti. Aia stau zilnic in strada, in vant, in ploaie, frig, soare, imbracati vai mama lor si duhnesc intr-un hal de cred ca nici nu mai au miros, dar fac bani pentru ca se sacrifica.

Bineinteles ca mai sunt unii care viseaza ca la varsta de 18 ani sa primeasca de la bunica-sa 5 Lei cu care sa se duca la loto si sa castige 1 milion de euro. Iar apoi, cu banii castigati, vor trai fericiti o viata-ntreaga. Ei bine, vise!

In cazul in care esti suficient de norocos sa ti se intample asa ceva, acel milion de euro te va tine fix un an de zile si asta pt ca nu cunosti valoarea si puterea banilor. Iar intr-un caz mai putin fericit, iti vei lua un Lamborghini si vei intra cu el in primu’ stalp, iar bunica-ta va mosteni diferenta de bani in care a investit “decat” 5 Lei.

Si ca veni vorba de mostenire, acelasi lucru se intampla si cu cei care se trezesc, peste noapte, ca primesc mosteniri fabuloase.

Banul este o unealta puternica si foarte periculoasa, mai ales pentru cel care o “manuieste”. Nu va ganditi ca a avea bani este un lucru greu, cel mai greu este ca sa mentii numarul lor la cote ridicate in asa maniera incat sa nu-ti pierzi mintile.

Astfel spus, consider ca fiecare dintre noi avem fix atatia bani cati suntem capabili sa gestionam. Si pe masura ce aceasta capacitate creste, vor creste si numarul banilor pentru ca atunci vom intelege cum sa producem mai multi. Iar ca sa produci bani multi, intai de toate trebuie sa-ti fixezi o tinta in viata sau mai multe, sa excelezi in ceea ce te pricepi sa faci.

Prin urmare banul nu trebuie sa fie scopul, el e doar mijlocul care te duce acolo unde vrei. Cu cat vei inclina spre calitate si performanta, cu atat vei ajunge sa castigi mai mult, insa conteaza si piata pe care o alegi.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol