Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Diaspora, România, Alegeri 2019 – 2020

Diaspora, România, Alegeri 2019 – 2020

28.05.2019

E Marți, mai exact 28.05.2019. A trecut valu, m-am relaxat, mi-am așezat gândurile în ordine, acum pot să scriu.

De vreo lună am urmărit, citit, ascultat pe toți. Pe cei care au o meserie din asta, pe cei care au o misiune din asta, dar mai ales pe cei care urmau să decidă, indiferent de tabere. Atât înainte, cât și după vot.
Așa că le voi înșira în ordinea importanței.

Diaspora.
Ai fost minunată, impresionantă! Ai dat dovadă de unitate, solidaritate și perseveritate.

Tineri, bătrâni, cu copii în cărucior sau în brațe, în ploaie, căldură, frig, dar în picioare, ore-n șir și hotărâți pentru dreptul lor, acela de a vota.
Mă înclin!

Chiar dacă nu ați votat toți, misiunea voastră a fost un succes!
Ați demonstrat unei lumi întregi că ați învățat lecția democrației, că ați înțeles importanța Uniunii Europene și a faptului că avem cu toți nevoie de o reprezentare care să ne aducă cinste.

Însă multe alte misiuni importante urmează. Provocările nu s-au terminat aici.
În primul rând, rămâneți uniți în fața Europei așa cum ați fost în fața votului. Europa va trece prin niște schimbări, iar voi aveți avea nevoie de asta.
Ajutați-va între voi să creșteți și să fiți o voce oriunde vă aflați. Deveniți o adevărată comunitate în sânul căreia să vă regăsiți acasă.

Găsiți-vă între voi lideri care să vă reprezinte. Formați ONG-uri, implicați-vă în viața politică.
Pe cei care i-ați votat, sau vroiați să-i votați la europarlamentare, nu îi slăbiți nici o secundă. Cereți dialog cu ei, clarificări, ajutor, comunicați-le doleanțele.
Faceți-vă continuu simțită prezența în cadrul ambasadelor și consulatelor și cu alte ocazii decât cele în care se votează.

E dreptul vostru! Și pe lângă asta, voi trimteti bani acasă, în România, cel puțin la fel de mulți câte investiții străine reușesc politicienii noștri să atragă. Deci aveți un atu major în plus.

Rămâneți uniți și determinați!

România.
Dragă popor parcă te simt viu din nou, indiferent pe cine ai pus ștampila. Zic asta pentru că numărul celor prezenți la vot o demonstrează.
Și asta nu e tot. Societatea civilă a jucat un rol important. Vloggerii și bloggerii au mobilizat prin acțiunile lor, antreprenorii au motivat prin reduceri/oferte pentru cei care demonstrează cu buletinu că au fost la vot. Și mai ales, fiecare om care a distribuit pe rețelele de socializare toate acestea a contat.

Felicitări!
Asta demonstrează unitate, trezire, dar și că cei tineri au ceva de spus, că vor să conteze.

Că veni vorba de cei care au ceva de spus și contează.
Majoritatea votanților au trasat României o nouă direcție, spre dreapta, fără penali și Pro Europa. O misiune extrem de grea pentru actuala clasă politică și în egală măsură pentru popor. Pentru că schimbarea pleacă de la bază spre vârf, iar exprimarea dorinței de a face o schimbare nu e totul, este necesar ca și tu să te schimbi.

Prin rezultatele alegerilor la Europarlamentare și Referendum, România promite să devină atrăgătoare pentru cei care vor să se întoarcă acasă și pentru investitori.
Mai mult decât atât, chiar ar putea avea un cuvânt greu de zis în Parlamentul Europei prin reprezentanții săi. Iar asta în contextul în care unele state europene au început să o “cotească” spre alte direcții.

Români, rămâneți treji și uniți. Urmează doi ani de alegeri importante pentru voi, viitorul vostru și al copiilor voștri.

Alegeri 2019 – 2020
Probabil la fel de importante ca primele alegeri din anii ’90.
Zic asta pentru că acum simt că avem o parte considerabilă din electorat cu o altă mentalitate care nu e focusată pe “a mânca” cât pe “a trăi”.
Dacă în anii ’90 votam din dorința de a avea ce mânca, acum vom vota din dorința de a avea unde trăi în condiții decente, dar mai ales demne.
Iar rezultatele alegerilor Europarlamentare și a Referendumului demonstrează asta. Ba mai mult, dictează trendul următoarelor alegeri, în primul rând cele pentru Președenția României.

PNL și USR-PLUS au o responsabilitate colosală în a construi o dreaptă puternică menită să deservească acest trend.
Mi-aș dori că PNL să nu fie care în reclama cu Twix-ul drept și Twix-ul stâng și să devină un PSD galben.

Alianța 2020 USR-PLUS ești o… alianță, nu un partid, prin urmare nu ar trebui să existe loc pentru orgolii. Însă voturile pe care ți le-au acordat românii la Europarlamentare, faptul că majoritatea pronunța USRPLUS, ar trebui să îți dea de gândit dacă nu mai bine devii un partid.

Socialismul în România urmează să primească un reset și este nevoie de asta. Sunt foarte curios de cine îl va reforma și cum.

Personal consider că urmează 5 ani în care Stânga se va fracționa, iar Dreaptă trebuie să se consolideze.
Dacă acest lucru nu se întâmplă, în condițiile în care unele state importante din U.E au tendița de a se duce spre stânga sau extreme, vom ajunge într-o situație mai nasoală decât ne-am dori.

Am scris acest articol ca o concluzie personală, pentru a scoate din mine toate stările si gândurile rezultate în urma scrâșnelilor din dinți și a pumnilor strânși a tot ce s-a întâmplat în zilele de 26 și 27 Mai.
Gata, m-am răcorit(de altfel și Dragnea).

P.S:
Înainte să distribui masiv acest articol, ca să-i “parafrazez” pe unii, doresc să distribui și eu, aici, câteva link-uri care ar putea să îți fie utile.

În cazul în care consideri că Meleșcanu trebuie să își dea demisia din cauza organizării precare a alegerilor din Diaspora.
https://campaniamea.declic.ro/petitions/teodor-melescanu-demisia

Pentru ca acest lucru să nu se repete este nevoie și de vot prin corespondența și/sau electronic.
https://facem.declic.ro/campaigns/vot-pentru-diaspora

Iar dacă nu ai motive să semnezi aceste petiții, le vei descoperi în clipul de mai jos.

Îți mulțumesc!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol