Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Educatia, scoala si antreprenoriatul

Educatia, scoala si antreprenoriatul

03.04.2013

Cam de 3 ani incoace, antreprenoriatul in Romania a inceput sa fie din ce in ce mai bine promovat si sa castige teren. Se tin workshop-uri, cursuri, training-uri, majoritatea cu acelasi sens si toate vorbind despre cum sa devii un atreprenor bun.

Este o idee pe care, personal, o sustin, dar exista si o problema aici. La baza, antreprenoriatul iti explica cum sa fii propriul tau sef si unul cat mai bun. Dar pana atunci trebuie sa stii exact meseria sau domeniul in care tu vrei sa fi antreprenor. De aceea consider ca este vital ca inca din scoala, copilul sa fie urmarit de un observator care sa-i descopere calitatile si sa-l indrume catre meseria care i s-ar potrivi.

Din pacate insa, cel putin in Romania, educatia din famile cat, mai ales, cea din scoala este sablonara. In majoritatea cazurilor producem forme, nu insuflam si nu nastem talente. Iar aceasta situatie, intotdeauna, ne va influenta atunci cand ajungem la maturitate, cand trebuie sa ne alegem o meserie.

De multe ori pierdem vremea in scoli de unde iesim cu profesii care mai tarziu nu le practicam deoarece, fie gasim locuri de munca in alte domenii sau ne dam seama, pe parcurs, ca nu suntem facuti pentru asa ceva. Prin urmare pierdem timp si sanse.

Astfel, pana la antreprenoriat ar trebui sa fim ajutati si indrumati sa ne descoperim talentele si calitatile. Sa stim cine suntem si ce putem, iar apoi sa invatam cum sa devenim “propriul nostru sef”.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol