Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Exodul fortei de munca

Exodul fortei de munca

10.04.2013

Forta de munca este una din cele mai importante si vitale resurse a unei tari. Atunci cand aceasta excede oferta de angajare dar si cand nu o poate suplini, se produc anumite dezechilibre la nivel economic. Un lucru foarte neplacut, drept pentru care este indicat sa se mentina un echilibru.

Din pacate, insa, exodul fortei de munca in Romania este din ce in ce mai mare. Conform unor statistici, in ultima perioada, intre 100 si 150 mii de oameni pleaca anual sa munceasca in Germania. Iar daca am lua in calcul si celalte tari, ajungem la aproximativ 400 mii de oameni ce parasesc tara pentru a lucra in strainatate.

Statistici deloc bune pentru economia noastra, mai ales acum in perioada de criza. Ce este mai grav e ca nu se ia nici o masura in aceasta privinta. Astfel, Romania ajunge sa fie o tara exportatoare de specialisti si forta de munca la preturi mici, ramanand descoperita in puncte cheie precum sanatate, invatamant si productie. Riscam sa ajungem o tara de copii, batrani si foarte putini specialisti. Iar mai grav, o tara saraca, fara viitor.

Aceasta situatie trebuie schimbata urgent! Ar trebui sa se renunte la angoase si interesele personale si sa se lucreze mai mult la crearea unei economii puternice. Sa se incurajeze si sa se motiveze ramanerea fortei de munca si a specialistilor acasa in Romania. Dar in schimb, oficialii si politicienii nostri lupta pentru egalitatea drepturilor la munca in tarile straine. Se pare ca e mai usor asa decat sa creezi locuri de munca si conditii de trai in propria tara.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Gabriel

14.04.2013 la 19:38

Si cine sa schimbe? Cum sa schimbe? Vrei sa-si fara rau singuri? Normal ca e urgent si ca trebuie schimbat urgent, dar urgent tot e de vreo 20 de ani.

optimus > Gabriel

14.04.2013 la 19:41

Asa este Gabi. Dar timp este si inca se poate. Cine sa schimbe? Guvernul in frunte cu primul-ministru. Cum? Cu multa insistenta si din partea poporului.

Stii cum e, daca copilu nu plange, ma-sa nu-i da lapte. 🙂 Asa si aici. Trebuie sa vrem, sa cerem dar sa fim si pertinenti si uniti.