Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Facebook si guvernul din Anglia

Facebook si guvernul din Anglia

06.10.2012

De cand pe Facebook gasesti 1 miliard de locuitori al acestei planete, guvernului din Anglia i-a venit o idee, nu tocmai buna, si anume cum ar fi daca pe site-urile sale oficiale autentificarea utilizatorilor(sistemul de login) s-ar face in baza contului de Facebook.

Daca asemenea idee ar fi pusa in practica, orice locuitor din Anglia ar fi identificat cu un cont de Facebook. Imaginati-va ca acest guvern ar putea sti mai multe despre “supusii” lui decat a stiut vreodata deoarece, un astfel de plugin de autentificare prin Facebook, permite site-ului cu pricina sa colecteze ce si cate date vrea despre utilizatorii care il folosesc.

Prin urmare, guvernul Angliei nu va sti doar numele, numarul locuitorilor acestei tari si datele oficiale despre acestia, insa va sti cu exactitate si ce fac ei, putand sa intre si mai mult in intimitatea vietii lor vazand ce isi cumpara, pe unde se plimba, ce mananca, ce preferinte au, ce emotii si trairi ajungand astfel sa aibe niste statistici mult mai ample decat detin deja. Probabil ca guvernul englez s-a gandit sa foloseasca aceasta metoda intrucat Anglia este tara cu cele mai multe camere video de supraveghere stradala, iar faza cu respectarea intimitatii omului de rand la ei este “fumata” de mult.

Pe de alta parte, judecand aceasta stire intr-o alta maniera, realizez ce potential de control, pentru guverne si nu numai, poate oferi platforma de socializare Facebook si continuand pe aceasta judecata, ma gandesc oare cine este cu adevarat in spatele “tocilarului” Mark Zuckerberg? Oare Facebook este la fel de sociabil cu utilizatorii sai precum sunt acestia cu el sau e doar o alta modalitate de supraveghere? 🙂

 

Daca ti-a placut, distribuie acest articol