Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Femeile si complimentele

Femeile si complimentele

04.04.2013

Nu stiu daca femeile si complimentele sunt doua lucruri care trebuie sa mearga mana-n mana, cert este ca traim niste vremuri in care un simplu compliment poate atrage asupra ta suspiciunea ca “te dai” la acea femeie, iar in unele cazuri chiar divortul.

Inainte, a face un compliment unei femei era un lucru de bonton. Cand ii spunea-i ca arata bine sau ca ii sta bine cu un lucru, aceasta zambea politicos si iti multumea. Astazi se pare ca un simplu compliment a devenit ceva vulgar. Daca ii spui unei fete ca ii sta bine cum s-a imbracat, ori te trezesti cu spray piperat in ochi, ori iti spune ca are prieten, ori iti da un sut in co*ie si fuge strigand “Viol!”. Bine, sunt si altele care iti zambesc frumos si se asteapta ca acel compliment sa se finalizeze cu o invitatie in oras.

In ambele situatii se pare ca femeile se gandesc la sex mai mult decat barbatii. La partea masculina, a manifesta aprecierea fata de ceva este un instinct primar, luati ca exemplu fluieraturile unor muncitori cand trece o tipa “bine” pe langa ei. Nu dorinta de vulgaritatea ii face pe acestia sa fluiere ci pur si simplu lipsa unui limbaj adecvat.

La femei, insa, orice manifestare trebuie sa aibe un scop si o finalitate. De aceea, in functie de situatie si personajul care complimenteaza, ea da sau nu curs complimentelor. Insa niciodata nu inseamna ca apreciaza sau nu complimentul, ci pur si simplu ii place sau nu de cel care i-l ofera.

De exemplu, daca ii spui “Ce frumoasa esti” si ea stramba din gura, inseamna ca tre’ sa faci pasi deoarece ea considera ca nu e de nasul tau. Daca ii spui ” ce fund fain ai” si iti zambeste, atunci e bine sa ai ceva bani si prezervative la tine. 😀

Prin urmare, putem concluziona ca indiferent de epoca, complimentele au fost privite mereu la fel de catre ambele “tabere”. Acum, diferenta o face societatea moderna si egalitatea dintre sexe care ii permite unei femei sa raspunda si negativ la un compliment.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Gabiel

06.04.2013 la 08:29

Cand le dai pea multa atentie, asa se intampla