Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Foxconn cumpara roboti

Foxconn cumpara roboti

21.11.2012

Foxconn cea mai mare companie din China pentru ansamblarea produselor IT&C ce are un efectiv 1,2 milioane de angajati, a declarat ca va trece pe linii robotizate pentru ansamblarea acestor produse.

Compania deja a inceput achizitionarea a 10mii de astfel de linii robotizate ce vor inlocui undeva cam la 10mii pana la 20mii de angajati. Pana in 2015 Foxconn doreste sa achizitioneze un milion de linii robotizate ce vor inlocui 1 milion de angajati, practic 80% din personalul companiei va fi disponibilizat pana la acea data.

Costurile pentru un astfel de robot se ridica undeva la 20 – 25mii dolari, cam de 3 ori salariul anual al celui mai bun angajat. Insa investitia isi va dovedi fiabilitatea in timp, intrucat in pofida salariilor mizere ce le primesc angajatii acestei compani, Foxconn se regaseste, din ce in ce mai mult, in imposibilitatea de a exploata mana de lucru dupa bunul plac.

Toata aceasta miscare provine din faptul ca angajatii au inceput sa faca greve pentru imbunatatirea conditiilor de lucru, a salariilor cat si datorita unor ONG-uri la nivel modial ce critica aspru sclavia practicata de Foxconn.

Consiliul de conducere al Foxconn, a declarat ca miscarea este una naturala in mediul de afaceri si ca va imbunatati randamentul productiei cat si cresterea, pe viitor, a profitului companiei.

Despre Foxconn mai putem spune ca este compania angajata de Apple pentru ansamblarea telefoanelor Iphone cat si a tabletelor Ipad si care a fost implicata, ceva timp in urma, intr-un mare scandal deoarece incalca grav drepturile omului, respectiv a angajatilor, fortandu-i pe acestia sa lucreze aproape continuu, fara plata si conditii bune, pentru a reusi sa indeplineasca cererea uriasa a acestor produse.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol