Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Gigi Becali intre inculpat si erou

Gigi Becali intre inculpat si erou

23.05.2013

In primul rand tin sa precizez ca acest articol nu vine ca o sustinere a nimanui. Este pur si simplu o analiza a efectului si rezultatului avut in urma arestarii lui Gigi Becali.

Cel putin in lumea virtuala, dar si pe la colturi de strada, efectul fenomen “Free Gigi” are o amploare neasteptata. Bineinteles ca se refera la eliberarea din puscarie a lui Gigi Becali, nicidecum la legalizarea nu stiu carui obicei cu efecte “iluzorii”(cel putin in cazul de fata).

Lasand gluma la o parte, toata aceasta miscare, articolele, comentariile si postarile de pe internet ma duc cu gandul la faptul ca romanul este o fire foarte iertatoare, insa in anumite circumstante.

Astfel, daca ar fi sa comparam cazul Becali cu cel al lui Adrian Nastase, clar primul a sensibilizat mai mult poporul din motive destul de clare. Nastase a fost mult mai bine bagat in politica, a condus tara si s-a imbogatit pe banii statului. Pe cand Gigi Becali a facut cateva magarii, ceva “ilegalitaturi”, insa i-a ajutat pe oameni cu bani. Adica chiar daca cu 2 maini a luat, cel putin cu una a dat. Lucru nefacut de nimeni altul pana in prezent. Ca sa nu mai zicem ca Becali a fost barbat si a acceptat sentinta fara sa faca recurs la chestii dramatice precum o incercare esuata de suicid.

Asadar, romanii sunt capabili sa ierte anumite lucruri atat timp cat acel vinovat a incercat si incearca sa-si spele din pacate. Iar daca miscarea “Free Gigi” ar fi una puternic sustinuta, mai ales ca involuntar este sustinuta si de catre Becali prin recunoasterea greselelor, ar putea avea sorti de izbanda. Bineinteles, in sensul ca ar fi scutit de puscarie, dar penalizat si pedepsit pentru ceea ce a facut tot va fi, intr-un fel sau altul.

Oricum, ghinionul lui Becali se trage din cauza caracterului sau grandoman si din acea seara de cand a baut la masa cu Basescu.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol