Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Importanta unei meserii

Importanta unei meserii

23.04.2013

Cand eram adolescent, toata lumea isi dorea sa ajunga avocat, medic, contabil, functionar intr-o banca sau la stat. Cei care se orientau catre meserii mestesugaresti erau nevoiti din varii motive. Astazi, la fel ca si atunci, din ce am observat, tinerii isi doresc sa lucreze in Marketing, P.R, in general in domenii de activitate in care sa fie mereu intr-o tinuta buna, eleganta si sa lucreze intr-un mediu curat, zic ei.

Un loc de munca bun sau o functie importanta este mereu de dorit, insa acestea nu iti vor garanta si continuitate. In vremuri de criza economica, cand se fac restructurari de personal, taieri de salariu si multe firme se inchid, o meserie este cea care te salveaza. Si aici ma refer aici la acele meserii care se pot practica si ca liber profesionist, fara sa fie nevoie sa te angajezi.

Atunci cand banii sunt putini, oamenii nu isi vor mai cumpara un aparat nou in casa, dar vor apela mereu la un om priceput sa il repare. Altii, probabil, decat sa-si cumpere mobila noua, vor incerca sa o reconditioneze pe cea veche. Asa ca un tamplar bun va fi cautat. Chiar daca prietenii se mai tund intre ei, intr-un final toata lumea apeleaza la un frizer sau o coafeza.

Prin urmare, proverbul “Meseria e bratara de aur” este pe cat se poate de adevarat. Un om care are o meserie si o iubeste si o practica cu multa daruire, indiferent de vremurile economice in care traieste, mereu va castiga. Un seriviciu il poti pierde, insa meseria ta nu ti-o poate lua nimeni.

Nu mai traiti cum impresia ca meserii precum cele de tamplar, mecanic auto sau altele sunt meserii injositoare. Multi dintre voi va uitati pe Discovery la emisiuni in care oameni cu imaginatie reconditioneaza mobilier vechi,scotand niste minuni dupa urma carora castiga o multime de bani. Sau altii care reconditioneaza masini, castigand la fel multi bani. Totul se rezuma ca atunci cand practici o meserie sa o practici pentru ca iti place si sa o faci cu multa daruire.

Din punctul meu de vedere, meseria este singura care iti poate oferi siguranta zilei de maine. Mai mult decat atat, societatea noastra are nevoie de specialisti si meseriasi.

Meseria e bratara de aur

Daca ti-a placut, distribuie acest articol