Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Incendiu in cartierul rezidential Confort City

Incendiu in cartierul rezidential Confort City

02.10.2012

In timp ce-mi beam tacticos cafeaua de dupa-masa, vad brusc un “Breaking News” la televizor, un incendiu puternic mistuia cateva blocuri din cartierul rezidential Confort City din Bucuresti, in timp
ce oamenii se vaitau, injurau, iar ziaristii filmau si incercau sa rupa si ei cateva interviuri.

Si deodata imi vin brusc in minte niste idei, oare cum ar fi daca s-ar inventa un elicopter ce poate stinge incediul? Normal ma trezesc la realitate si imi dau seama ca asa ceva exista in tari civilizate, la noi, in Romania, nu sunt in dotarea pompierilor intrucat s-au cumparat masini de pompieri vechi din anii ’80 la preturi de anii 2020(stiu, suntem in 2012, dar ce sa vezi preturile reflecta o realitate viitoare).

Apoi, trezit din “vis”, imi continui siru de gandiri, de data asta logice si de bun simt (sper), si ma gandeam dece acele blocuri nu aveau sisteme anti-incendiu, pe senzori, care sa porneasca automat, macar pe scara blocului, daca nu in apartamente, vorba aia, tot dai o caruta de bani, apoi uitandu-ma cu atentie la imaginile in direct, vedeam cum polistirenul ce asigura izolatia blocurilor era pur si simplu topit de flacari, lucru care m-a dus imediat cu gandul la faptul ca acesta nu era tratat impotriva incendiilor, cum ar fi trebuit defapt sa fie, precum si vopseaua exterioara, cu care s-au vopsit blocurile, parea a fi una extrem de inflamabila.

Si cum eram uluit de ceea ce vedeam, ma gandeam cum Dumnezeu au obtinut astia licenta de functionare, cand deodata aud o tanti, de la nu stiu ce institut, ca intra in direct pe post si e luata la intrebari, dau volumu la maxim si printre urletele locatarilor napastuiti, aud cum zice ca acel cartier rezidential n-ar fi avut licenta de functionare, ba ca ar fi avut, ca inainte a fost catalogat ca si cladire de birouri, ca reteaua de apa ar avea in mod normal o presiune foarte mica in zona, ca hidrantii nu ar functiona si uite asa, una peste alta, oameni au ramas pe drumuri si(sper ca nu) tot ei vor si plati. Stiu ca nu ar fi normal dar, nu stiu cati dintre ei aveau apartamentele asigurate impotriva incendiilor, poate doar cei ce le-au achizitionat in rate, iar, in acest caz, asigurarea fiind(sau cel putin asa ar trebui) o obligativitate a contractului cu banca.

Bineinteles, cum e obiceiu la romani, vina se va purta din carca unuia in carca altuia si pana la urma totul omul de rand trage ponoasele.

Insa ceea ce m-a deranjat foarte mult, a fost ca nimeni din patronajul care detine acel cartier nu a iesit sa-si ceara scuze oamenilor, sa ii calmeze, sa ii linisteasca cumva in acele momentele grele prin care treceau, pur si simplu a aparut, ca din senin, o tanti care mare lucru nici ea nu stia saraca decat ca “oamenii vor fi cazati la hotel pana la rezolvarea acestei probleme”.

Macar pompierii au fost singurii care, cu ce aveau in dotare, au muncit intens si au stins cat au putut de repede acest incendiu.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

Alina

02.10.2012 la 16:07

Robert Negoita era ocupat cu primaria sectorului 3, in plus, si-a luat banul, nu-l mai intereseaza …

optimus > Alina

02.10.2012 la 16:12

Astea sunt afacerile care i-a imbogatit pe unii romani, tunurile trase pe spatele lui “nu-mi pasa”