Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Invitatie la teatru

Invitatie la teatru

24.03.2013

Liniste! Se stinge lumina, se trage cortina in curand!

Asa imi suna un vers in minte, nu stiu de unde, dar intram in linie dreapta inspre saptamana bogata in evenimente culturale, de opera si teatru care marcheaza “Ziua Internationala a Teatrului” (27 martie).

E un eveniment deosebit, reinceput pe vremea cand cladirea Teatrului Municipal era in renovare, iar Ateneul Popular ”M.Gh.Pastia” gazduia timp de o saptamana toate aceste manifestari. Acum ne putem bucura de toate acestea, atat la Ateneu, cat si la Teatru, in atmosfera deosebita de sarbatoare, ce marcheaza 100 de ani de la primul spectacol din Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia”, cat si 200 de ani de la nasterea compozitorului italian Giuseppe Verdi.

De la inaugurarea cladirii teatrului, din data de 21 noiembrie 1913, cu spectacolul “ Fantana Blanduziei” de Vasile Alecsandri in montarea Companiei Dramatice a Teatrului National din Iasi, aflata sub conducerea lui Mihail Sadoveanu, actorii vremii au incercat sa mentina suflul cultural in orasul nostru, asa cum s-au  priceput mai bine.

In timpul Galelor Teatrale, devenite deja traditie am avut ocazia sa vedem actori ai teatrelor din Bucuresti sau din tara, actori pe care ne-ar fi fost greu sa-i vedem in spectacolele jucate la ei acasa, dar si actori focsaneni care au dovedit un profesionalism demn de scenele nationale.

Iata ca si anul acesta putem sa ”sorbim o cupa de cultura teatrala” si in niciun caz nu trebuie sa ratam spectacolele din saptamana 24-31 martie 2013. Cu siguranta nu veti regreta si va veti incarca pozitiv pentru urmatoarele etape din viata dumneavoastra.

Majoritatea spectacolelor din Gale vor incepe la ora 19.00, iar biletele se pot cumpara de la Ateneu, pentru 24, 26 si 30 martie si de la Teatrul Pastia pentru zilele de 25, 27, 28, 29 si 31 martie.

Galele debuteaza duminica, 24 martie la Ateneul Pastia, cu spectacolul Traviata (Verdi) a Orchestrei de camera ”Unirea”, condusa de dirijorul Vincent Gruger, alaturi de solisti ai Operei Nationale. Programul continua cu:
– ”Sirena si Victoria” – de Alecksandr Galin (Teatrul ”George Ciprian” din Buzau), cu: Valeria Ogasanu, Virgil Ogasanu, Diana Lupescu. Luni, 25 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia;
–  “Frumoasa din padurea adormita” (TM Focsani). Marti, 26 martie, ora 10.00, la Teatrul Pastia;
– ”Caramitru, Malaele, cate-n luna si in stele”, cu Ion Caramitru si Horatiu Malaele. Marti, 26 martie, ora 19.00, la Ateneul Pastia;
– ”Hamlet” de Shakespeare (Teatrul Municipal Focsani). Miercuri, 27 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia;
– ”Rataciti în dragoste” (TMF), cu Dana Dembinski si Sorin Francu. Joi, 28 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia;
– ”Bolnavul inchipuit” (Moliere) – (TM Focsani). Vineri, 29 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia;
– ”Marfa vie” (Cehov) – (Centrul Cultural ARCUB Bucuresti). Sambata, 30 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia;
–  ”Incurca lume” (TM Focsani). Duminica, 31 martie, ora 19.00, la Teatrul Pastia.

Veniti la Teatru! Se ridica frumoasa cortina, faceti liniste si respirati cultura!

*nota: articolul a fost scris de IdeOn7D (www.ideoiden.blogspot.com)

Daca ti-a placut, distribuie acest articol