Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Iron man exista

Iron man exista

21.10.2012

De multe ori filmele ne-au influentat viata, modul de gandire si aspiratiile noastre. Mai ales in copilarie, filmele erau sursa noatra de inspiratie in joaca de zi cu zi, de la super eroi precum batman, superman si spiderman, pana la rolurile intepretate de actori renumiti precum “Rambo” interpretat de Silverster Stallone si “Terminator” cu Arnold Schwarzenegger.

In cazul lui Troy Hurtubise un singur film a fost suficient sa-i schimbe aproape in totalitate viata. Iron Man si-a pus atat de mult amprenta asupra lui Troy astfel incat acesta s-a hotarat sa creeze costumul din film.

Troy a vazut in acel costum adevarata armura a viitorului din teatrele de razboi ale lumii, o “unealta” utila pentru aproapte toate tipurile soldatii din orice tip de conflict.

Dupa 20 ani si aprope 1000 ore de lucru intensiv, analize si teste dure a materialelor alese pentru costum si interviuri cu soldati pentru a cunoaste nevoile acestora, Troy a reusit sa creeze un costum nu foarte asemantor cu cel din Iron Man ci mai mult cu cel din Halo (un joc FPS).

“The Trojan”, cum este denumit costumul, e capabil sa reziste la orice tip de arma, de la cutit pana glont de calibrul cel mai mare,  chiar foc si impact cu masina. Insa asta nu e tot, pe langa siguranta, costumul ofera purtatorului si cate functii foarte utile precum un sistem de aer conditionat in interiorul acestuia, ce functioneaza pe baterii solare, un sistem de ghidare “laser point” care se fixeaza pe tinta si il ajuta pe sniper sa o repereze usor plus un sistem ce emana gaze lacrimogene capabil sa “imprastie” pana la 40 de persoane.

Partea care mie mi se pare cea mai amuzanta si caraghioasa la acest costum, e un ceas ce iesa fix dintre picioare in urma actionarii unui buton. Nu i-am inteles logica pozitionarii, dar pesemene ca orice creator are farama lui de nebunie.

Dar asta nu e tot, in urma muncii si a banilor investiti Troy nu a reusit doar sa creeze acest costum ci sa atraga si atentia autoritatilor, in special a armatei canadiene, care se pare ca ar fi interesata de un contract cu acesta pentru a dezvolta o versiune mult mai performanta a acestui costum.

O mica prezentare video a costumului “The Trojan”

Poze cu Troy in costumul “The Trojan” (EXCLUSIVE COPYRIGHT 2009 EDIT INTERNATIONAL PHOTO BY JAMES FORSYTH)

 

Daca ti-a placut, distribuie acest articol