Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Istoria mobilitatii si a conectivitatii

Istoria mobilitatii si a conectivitatii

30.11.2012

Nevoia si dorinta de comunicare si de a fi mereu in contact cu cei dragi este cunoscuta omului inca din cele mai vechi timpuri, probabil asta a determinat aparitia telegrafului si a sistemului postal. Insa cum vestile trebuie sa circule repede, mai ales cele importante, a determinat aparitia telefonului, undeva prin anul 1870.

Intrucat societatea a evoluat, s-a simtit nevoia mobilitatii, a comunicarii mobile. Astfel in 1921 a fost inventat primul pager, utilizat in prima faza ca mod de comunicare in cadrul departamentului de politie din Detroit si dat utilizarii publicului larg in anul 1958. Putem spune ca acesta a fost primul pas in era mobilitatii. Pas ce a creat o noua nisa in afaceri si mai ales un boom economic, intrucat comunicarea devenise mai rapida ca niciodata, oamenii de afaceri putand fii la curent mai mult usor si rapid cu noutatile si cat si cu clientii.

Astfel, fix 15 ani mai tarziu, in 1973 este inventat si apare primul telefon mobil din lume ce cantarea aproape 1kg, imaginati-va ca muschi faceau oamenii pe vremea aia doar pentru ca vorbeau la telefon. Aceasta inventie a continuat boom-ul economic inceput de pager si a fost momentul in care era mobilitatii s-a concretizat.

Insa ideea de mobilitate si conectivitate trebuia sa fie completa. Astfel in 1979 apare primul laptop, initial a fost utilizat de catre armata americana si NASA, iar prin 1981 a fost dat spre comercializare si utilizare de catre publicul larg.

De atunci si pana in prezent dispozitivele mobile au cunoscut o puternica evolutie, intre timp au aparut telefoanele mobile “smartphone”, tabletele si lucrul cel mai important, internetul mobil.

Asa am ajuns sa traim integrati in era mobilitatii si conectivitatii. Suntem mereu inconjurati de dispozitive mobile care ne fac comunicarea usoara si instanta, suntem mereu la curent cu ultimele stiri, in contact permanent cu partenerii de afaceri cat si cu clientii nostri. Comunicam si lucram din mers si suntem dependenti de aceasta tehnologie, iar uneori avem senzatia ca totul se intampla intr-o clipa si timpul s-a comprimat foarte mult.

Daca in aproximativ 150 de ani, deci doua generatii de oameni, tehnologia mobila a evoluat atat de mult, oare ce ne rezerva urmatoarea suta de ani?

Daca ti-a placut, distribuie acest articol