Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Justitia din Romania este una din marile rusini ale acestei tari

Justitia din Romania este una din marile rusini ale acestei tari

03.11.2012

Acum ceva vreme in urma am auzit de un caz groaznic. Un om ce a facut puscarie pentru vatamare corporala a fost eliberat conditionat pentru buna purtare.
La nici cateva zile de la eliberare acesta a savarsit un viol cu vatamare corporala, actualmente victima se afla in coma sevara la spital.

Intrebarea mea este, pe langa el, nu cumva este vinovat si cel care l-a eliberat? In Romania un puscarias care este eliberat conditionat, avand in vedere faptele pentru care a fost inchis, nu ar trebui sa fie supus unor teste psihologice? Nu ar trebui ca puscariasii ce sunt inchisi pentru vatamare corporala sa fie sub atenta supraveghere a unui psihiatru?

Acea fata a fost internata la spital in coma, familia este cea care o intretine si ii plateste spitalizarea si tot familia va fi cea care va plati si pe viitor recuperarea ei.
Sa nu mai zic de traumele fetei si ca reabilitarea, pshilogic vorbind, se va face in cel putin 5 ani. Pentru aceasta suferinta si pentru toate cosmarurile care le are si le va avea de acum incolo si toata suferinta familiei ei cine plateste? Pe cel care a savarsit fapta il vor inchide, dar asta nu incalzeste cu nimic pe nimeni.

In mod normal, mi s-ar parea de bun simt ca statul roman sa aibe grija de acea familie si de respectiva victima, sa o ajute pe toate caile posibile astfel ca reabilitarea ei sa fie una pe cat se poate de usoara, insa pe statul roman in doare fix in cur!

Iar astfel de cazuri au mai fost si vor mai fi, multi care iesa din puscarie recidiveaza, intrucat pe statul roman il doare in cur si nu ii pasa, niciodata nu are bani si mai mult decat atat, niciodata nu a avut bun simt si respect fata de oamenii de rand!

Probabil ca daca un astfel de lucru s-ar fi intamplat fetei cine stie cui mare demnitar, atunci cu siguranta s-ar fi schimbat ceva, sper insa ca nimeni sa nu mai pateaasca astfel de lucruri.

Mi-as dori asa cum noua, poporului, le sunt taxele aduse la zi conform cu tarilor vestice, la fel si justitia din Romania sa se alinieze pe un plan al bunului simt si al legilor si nu pe unul al unei doctrine politice!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol