Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Luna, urmatoarea destinatie turistica

Luna, urmatoarea destinatie turistica

09.12.2012

Se zice ca lumea este mica, drept asa este. Pentru cei care simt ca nu le mai ajunge lumea, care au vazut-o in lung si-n lat si pe care nu-i mai surprinde nimic, compania americana Golden Spike Co. s-a gandit sa le ofere posibilitatea unica de a face excursii pe luna.

Golden Spike Co. este formata din fosti specialisti NASA, dintre care putem sa-l amintim pe Gerry Griffin, directorul zborului Apollo si cel care a condus Centrul Spatial Johnson. Alaturi de acesta se mai regasesc fostul purtator de cuvant de la Casa Alba, Newt Gingrich si fostul ambasador ONU, Bill Richardson. Pe langa acestia, background-ul financiar este sustinut de oameni de renume de la Hollywood.

Tinta acestei companii este sa ofere in urmatoarea decada, primul zbor comercial pe luna, practic prima excursie. Aceasta excursie se va desfasura utilizand aparate si tehnologie folosite de NASA in misiunile ei pe luna.

Pentru a ajunge pe Luna vor trebui urmati cativa pasi. Doi astronauti ii vor transporta pe pasageri pe orbita Pamantului, de unde acestia vor fi conectati cu un motor ghidat sa ii trimita pe orbita Lunii, iar de acolo vor fi pusi intr-un aparat “moon landing” cu care vor ateriza pe Luna.

O astfel de calatorie va dura in jurul a doua saptamani si va costa doar 1.4 miliarde de dolari de persoana. Alan Stern, presedintele companiei, a declarat ca a gasit deja primii pretendenti pentru o astfel de calatorie, iar clientii carora se adreseaza sunt oamenii bogati si excentrici.

De asemeni, acesta a mai declarat ca turismul spatial va lua amploare in viitor si ca peste 20 de ani, calatoriile catre Luna vor fi din ce in ce mai dese si cu mult mai ieftine.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii