Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Mai e loc pe cruce

Mai e loc pe cruce

04.05.2013

Sunt momente in viata cand imi gasesc cu greu cuvintele, dar sunt momente rare. Mai trist este ca sunt momente dese cand nu reusesc sa regasesc umanitatea in oameni. Mi-as fi dorit sa fie invers.

Ma uit in jur la ce se intampla in si cu aceasta lume de la un an la altu si realizez ca avem tot mai multi conducatori si tot mai putini leaderi. Avem cruci goale, doar cu nume pe ele in amintirea celor care si-au dat viata pentru o comanda si nu pentru o cauza. Acest pamant ravneste tot mai mult dupa martiri, are nevoie de onoare si respect, dar pe zi ce trece ii oferim tot mai putin.

Rapim tot mai mult lasand o mostenire efemera si sanse tot mai putine generatiilor urmatoare. Dupa ce aproape am secat aceasta planeta de resurse, am inceput sa secam umanitatea din noi, iar ce era odata societate se transforma usor in individualism si despotism.

Poate vi se pare usor cam neclar despre ce vorbesc, insa acesta e unul din acele momente rare cand imi gasesc cu greu cuvintele si asta pentru ca doare. Doar cand vezi goliciunea dinlautrul celor imbracati bine si indobitocirea maselor. Doare cand vezi ca “Banul” si “Politica” au ramas singurele masuri de estimare a valorii unui om. Masuri care ne-au cumparat si vandut la pretul cel mai de jos.

Nimic nu ne mai poate salva decat un martir, un om care sa-si duca crucea pana la capat si sa moara imbratisand-o in numele unei cauze. Cauza care sa readuca Onoarea, Respectul si Dragostea in goliciunea oamenilor si lumina in mintile intunecate. Cauza care sa ne faca din nou constienti ca defapt suntem un Tot, Ieri, Azi si Maine. Si ca ne vom castiga eternitatea prin ceea ce lasam in urma noastra. Iar pragul evolutiei il vom atinge abia atunci cand vom renunta sa mai spunem “Eu” si vom spune “Noi”.

Este nevoie de un exemplu de urmat. De cineva care sa ne trezeasca pe toti lovindu-ne in fata cu adevarul, perna pe care, de ceva vreme, dormim atat de adanc. Cine oare va avea puterea sa ocupe locul ramas liber pe cruce? Cine va lupta si va sangera incercand sa schimbe si sa repare totul din simplul motiv “Pentru ca nimeni altcineva nu o face!”?

Daca ti-a placut, distribuie acest articol