Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Masini second-hand din targ sau de la reprezentanta

Masini second-hand din targ sau de la reprezentanta

30.03.2013

Va spuneam mai demult ca am fost la blogmeet-ul organizat de eBlogAuto in Focsani la Hyundai, cu ocazia “Experience Hyundai”. Printre cele discutate acolo s-a pus problema si de unde este mai bine sa cumperi o masina second-hand, din targ sau de la un dealer auto.

Fireste ca din targ pretul de achizitie este unul ceva mai mic. Dar exista riscul real de a mai investesti destui bani in acea masina, dupa ce o cumperi, pentru eventuale reparatii. Nu putine au fost cazurile cand s-au cumparat masini cu un numar de kilometri parcursi mai mic decat in realitate. Sau masini cu vicii ascunse ori care au fost lovite si nu au fost reparate corespunzator. Ca sa nu mai zic despre cele carora nu li s-a facut revizia la timp.

Toate acestea atrag, in timp, cheltuieli suplimentare pentru cine cumpara o astfel de masina. Bineinteles ca poti avea noroc si mai sunt si oameni cinstiti pe lume asta, dar chiar si asa, indoiala este destul de mare.

Insa daca cumperi o masina second-hand de la un dealer auto, chiar daca dai ceva mai multi banuti, ai o garantie, ai o fisa cu un istoric real al acelei masini. Practic stii ce cumperi.

Astfel, consider ca o implicare a statului roman pe aceasta directie ar fi mai mult decat benefica ambelor parti. Bineinteles, apreciez si ideea cu programul “Rabla”, dar important este ca o tara sa aibe un parc auto sanatos tot timpul. Asta inseamna ca eu, ca si proprietar auto, sa-mi permit sa schimb masina macar o data la 4-5 ani.

De aceea este ideal ca sa se incurajeze si motiveze, in vreun fel, vanzarea si schimbul de masini de la proprietar la dealer si invers. Asa se va forma si un flux financiar mai bun in acest domeniu.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii

omulvaly

30.03.2013 la 11:15

daca ai ~istoricul~ si garantie chiar poti sa te indrepti impotriva lor ?

optimus > omulvaly

30.03.2013 la 12:18

Garantia te asigura ca daca se intampla ceva cu masina, in conditiile in care ti-a fost vanduta, vei fi acoperit.

Istoricul este important pentru mine, ca si client, sa stiu ce achizitionez. In cazul in care se demonstreaza ca ceea ce am cumparat nu este ceea ce mi s-a vandut, atunci asta se numeste inselatorie. Si da, te poti indrepta impotriva lor.

Ana

15.04.2013 la 08:45

As vrea sa cumpar de la reprezentanta, dar am gasit masini foarte bune si in targ, de obicei merg cu mecanicul