Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Nasterea Domnului

Nasterea Domnului

25.12.2012

Astazi este 25 decembrie, nasterea Domnului Iisus Hristos. Toti isi ureaza cele bune, se felicita si se hranesc cu mese indestulate si bucate gustoase. Este o sarbatoare cand fiecare crestin este mai credincios, evlavios sau pur si simplu mai bun.

Dar oare ce va opreste sa fiti la fel tot anul? Mai buni, mai bucurosi, mai darnici si credinciosi? Sa fie oare concurenta, dorinta de a supravietui sau banii?

Sunt de principiul ca bunatatea ori exista ori nu, ea nu se manifesta doar cu o anumita ocazie sau sarbatoare, in caz contrar inseamna ca suntem niste ipocriti. Corect?!

In timp ce avem aceste lucruri in minte si continuand usor fortat pe firul ipocriziei, as dori sa mergem putin mai departe si sa va prezint anumite lucruri intr-o maniera care, poate, pana acum nu v-au fost prezentate sau v-a fost teama sa le ganditi.

Cunoastem despre Iisus Hristos ca s-a nascut pe data de 25 decembrie, dar a fost botezat multi ani mai tarziu de catre cel pe care noi azi il cunoastem ca Sfantul Ioan Botezatorul. A trait el oare in pacat pana atunci? Iar cand a fost botezat in ce religie a fost botezat? Ortodoxa sau catolica?

Personal nu-mi amintesc sa fi citit undeva ca Iisus ar fi incercat sa raspandeasca o anumita religie decat doar cuvantul lui Dumnezeu. Niste povete si pilde pe care noi sa le folosim in spre binele nostru.

Mai departe stau si ma gandesc, Dumnezeu insusi, ce religie este?! Interesant nu? Ce face o religie sa fie mai buna ca alta cand majoritatea au acelasi Dumnezeu?

Ei bine, aici se vede spiritul de acaparere, manipulare si competitie a omului. Ceea ce vreau sa va spun e ca nu aveti nevoie de o sarbatoare anume pentru a fi mai buni si mai darnici. Nu aveti neaparata nevoie de o anumita religie decat de Credinta! Pentru ca daca Dumnezeu e Unul, atunci toate celelalte religii nu ar trebui sa suprime si sa regularizeze credinta.

Libertatea omului nu respecta si libertatea gandirii si a spiritului. Fiti liberi si iubiti neconditionat, fiti buni cand vreti si cand e nevoie. Si mai presus de orice, nu uitati sa multumiti!

Pe langa toate astea va rog mai tineti minte un singur lucru, noi toti ne nastem copii.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol