Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

O vointa de fier asigura un viitor frumos

O vointa de fier asigura un viitor frumos

28.02.2013

Multi dintre noi ne gandim la viitor, la ce vom face si la ce ne dorim sa ne ofere acesta. Dar putini reusesc acolo unde se visau candva, iar cei ce nu reusesc dau vina pe soarta sau noroc.

Ei bine, nu e chiar asa. Unul din elementele de baza pentru a avea un viitor frumos, pentru a deveni ceea ce iti doresti este vointa. Omul fara vointa este slab si usor de manipulat. Atunci cand vointa iti lipseste, defectele si slabciunile ies rapid la suprafata si te pot expune unor pericole mari.

Vestea buna este ca, precum orice alt lucru, vointa se poate educa si se poate creste. Cum? In teorie destul de simplu, prin pasi marunti si motivare.

De exemplu, sa zicem ca este seara si afara e frig si ploua si iti vine pofta sa mananci o ciocolata, dar nu ai asa ceva in casa. Drept pentru care va trebui sa te imbraci, sa iesi din casa si sa-ti cumperi. Daca primul gand care-ti trece prin minte va fi de genul “Imi e sila sa ies din casa pe vremea asta”, atunci mare atentie! Este foarte probabil sa nu ai o vointa suficient de puternica, insa poti sa o cresti. Pentru asta va trebui sa te imbraci, sa te incalti si sa iesi afara pe acea vreme si sa-ti cumperi ciocolata dorita.

Facand astfel de mici lucruri, mici exercitii de vointa, in timp ea va creste si va deveni mai puternica si tu la fel, odata cu ea. In caz contrar, daca nu ai vointa destula sa iesi din casa pe o vreme urata pentru o ciocolata, atunci cata vointa vei avea sa iti indeplinesti visele? Cat de mult vei putea lupta si sacrifica pentru ele?

Un om puternic nu se naste, se educa. La fel si un viitor frumos, nu vine odata cu soarta ci se construieste!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii