Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

O zi de Luni foarte nervoasa

O zi de Luni foarte nervoasa

03.12.2012

Azi am avut o zi de Luni extrem de nervoasa si agitata. As putea spune cea mai aiurea zi de Luni pe anul 2012.

Intai de toate, m-am trezit dis-de-dimineata si am zis sa ies, ca un bun cetatean ce sunt, sa-mi rezolv problemele vietii. Acum nu stiu daca a fost de vina ziua libera de Sf. Andrei si cea de 1 Decembrie in care oamenii au petrecut, mancat si baut tot felul, insa am reusit ca in primele ore ale diminetii sa cunosc o cantitate impresionanta de ametiti si impiedicati mental, trupeste si sufleteste.

Soferii au fost ceva de groaza, toata lumea se grabea si nimeni nu ajungea nicaieri. Nu tu semnalizare, nu tu acordare de prioritate nimic. Pietonii traversau strada intr-un mod ce-ti sugera tentative de suicid, fara pic de asigurare si teama de propria lor viata.

Vazand ca treaba cu masina nu-i o afacere buna, am luat-o perpedes, dar nici asta nu a fost o idee stralucita. Se pare ca Lunea oamenii nu stiu sa mearga pe strada. Toti merg ori garboviti si nu-s atentie pe unde calca, ori parca au un par infipt in fund si le lipseste in totalitate buna maniera de a se feri cand trec pe langa o alta persoana intr-un spatiu stramt, parca toti aveau dorinta de a se pocni reciproc.

Si parca cum toata aceasta agitatie nu a fost deajuns, azi am aflat ca este mai usor si relaxant sa-ti scoti doi dinti decat sa iti scoti cazierul. Imaginati-va ca pentru o nenorocita de juma’ de foaie A4(aproximativ asta e dimensiunea unui cazier curat) trebuie sa alergi la 3 institutii: Finante, pentru o taxa de cazier de 10lei, Primarie, unde achiti o taxa de timbru de 2lei si in final Politie, de unde ridici cazierul, insa nu in aceeasi zi.

Nu nu nu! Pentru ca sa-ti obtii cazierul trebuie sa-ti strici cel putin 2 zile, asta intrucat cei care lucreaza la ghiseul de eliberare al acestui act, au un program de fix 3 ore pe zi! Incredibil dar adevarat, acest program de doar 3 ore ar trebui, in mod normal, sa intre la categoria voluntariat, insa oamenii de acolo sunt remunerati din banii statului pentru acest program de bataie de joc. Sunt curios, dupa ce termina istovitoarea munca de 3 ore, sunt trimisi la alta sectie/ghiseu sau se duc acasa pentru a se relaxa? Dar oare primesc si bonusuri de stres, de imprimante, de calculator si de ghiseu?

Sa nu va mai zic ca la Finante sunt doua ghisee pentru taxe si impozite. Insa, la unu spui ce taxa platesti si ti se da actul, iar la celalat doar platesti, adica unu emite hartii, iar altu incaseaza bani. Evident cel sau cea care a “gandit” acest sistem are o experienta castigata in era comunista si traieste(si in zilele noastre) cu impresia ca asa se rezolva mai repede cu statul la coada. Sincer, o idee mai tampita ca asta nu am vazut de cand traiesc. Daca stramosii omului modern ar fi gandit asa, in zilele noastre rotile ar fi fost patrate.

Este ireal ca dupa 23 de ani de la revolutie, in Romania sa nu se gaseasca un sistem centralizat al datelor, pana si Imperiul Roman avea un astfel de sistem mult mai performant. Dar se pare ca in tarisoara asta is prea multi conducatori de vas(fara a face referire la anterioara functie a presedintelui) si prea multe guri flamande de hranit(iar aici fac referire la aia care sug din banii statului ca din sticla cu vin a lu’ tacsu’).

Sincer, ar trebui ca fiecare roman ce traieste in Romania, sa beneficieze de posibilitatea de a iesi la pensie pe motiv de boala, intrucat traiul in acest sistem te imbatraneste devreme.

Daca ti-a placut, distribuie acest articol

Ce spun cititorii