Inchide meniu site
Inchide meniu butic

In curand, multe surprize ! ;)

Inchide cautare

Cauta un articol anume ori produse in baza cuvintelor cheie dorite.

Onoarea unei tari, respectul unui popor

Onoarea unei tari, respectul unui popor

11.06.2013

De multe ori imi doresc ca oamenii pentru a deveni politicieni sa fie nevoiti sa indeplineasca anumite conditii legate de studii, specializari si alte lucruri de genul acesta. Din pacate nu pot avea astfel de pretentii cand nici macar cei care sunt ambasadori ai Romaniei nu actioneaza ca atare, conform cu descrierea postului lor de munca.

Zic asta pentru ca in ultima vreme, politicieni si reprezentanti ai multor tari din U.E au murdarit imaginea Romaniei si onoarea poporului acesteia cu fel si fel de declaratii prin ziarele importante pe plan mondial. Ba ca suntem un popor de tigani, ba de hoti, ba ca vrem sa dam navala peste ei si sa le luam locurile de munca sau, recent, cum ca romancele ar fi cele mai multe pe piata prostitutiei.

Nu neg ca aceste lucruri nu ar fi reale, dar nu la modul cum sunt prezentate, incisiv si exagerat. Astfel de chestii, pe mine ca roman, ma deranjeaza. Dar si mai mult ma deranjeaza faptul ca politicienii si ambasadorii care reprezinta Romania sunt inerti la astfel de ofense. Nu raspund, nu combat, nu apara si nu se lupta. Asta ma jigneste cel mai mult si ma enerveaza la culme!

Eu, ca individ, vreau respect si mi-l cer prin ceea ce fac, zic si sunt, dar ca natie imi este greu sa o fac tot eu. De aceea consider ca cei care ne reprezinta ar trebui sa ne si apare, iar noi, ceilalti, poporul, ar trebui sa sustinem o lupta civilizata de a ne apara onoarea, nu sa lasam privirea-n jos si sa fluieram rusinos a paguba.

In Uniunea Europeana, in special in Italia, orice crima, furt, lucru negativ ce se intampla, de vina este un roman. Chiar daca, ulterior, se demonstreaza contrariul. Tarile vest-europene au inceput sa se foloseasca de imaginea unui “roman” ca de o scuza pentru toate problemele lor carora nu sunt capabili sa le faca fata, cat si pentru toate lucrurile rele ce se intampla inauntrul lor.

Stimati politicieni straini, aveti probleme cu hotii, rezolvati-le, aveti probleme cu piata de carne vie, inchideti-o, aveti problema cu drogurile, confiscati-le. Nu va mai bateti curul de romani ca ei ar fi de vina pentru tot raul ce se petrece in tarile voastre. Si chiar si asa de ar fi, ca noi romanii am fi vinovatii cei mari, inseamna ca sunteti incapabili sa va rezolvati probleme si sa aveti un sistem judiciar bine pus la punct. Cu o mana va scarpinati in cur si cu cealalta aratati neputinciosi spre Romania. Nu uitati ca fara noi, romanii, v-ar muri batranii nespalati in paturi, pamanturile v-ar zace nelucrate si probabil ca asta si meritati!

Aceste lucruri imi doresc de la politicienii si ambasadorii romani, ce reprezinta tara noastra in afara, sa zica. Daca nici voi nu sunteti in stare de asa ceva, inseamna ca va recunoasteti neputinta si faptul ca voi sunteti hotii si curvele care ne fac de rusine tara!

Daca ti-a placut, distribuie acest articol